Atilla Türker’den Galatasaray’ı zor duruma sokacak yazı: Taylan Antalyalı transferindeki gizli oyun ortaya çıktı

Atilla Türker’den Galatasaray’ı zor duruma sokacak yazı: Taylan Antalyalı transferindeki gizli oyun ortaya çıktı
Ünlü spor yazarı Atilla Türker, Taylan Antalyalı'nın Erzurumspor'dan Galatasaray'a transferinde yaşanan süreci ek bilgiler paylaşarak tekrardan gündeme aldı.

Trendyol Süper Lig ekibi Galatasaray, 2019-20 sezonunun başında Erzurumspor'dan Taylan Antalyalı'yı bonservis bedelsiz ve 4 milyon TL imza parası ödeyerek renklerine bağlamıştı.

Dönemin Erzurumspor Başkanı Hüseyin Üneş, 3 büyük kulüple anılan Antalyalı için 3 milyon euro istediklerini belirttiği için transferin bonservissiz gerçekleşmesi o dönem çok tartışıldı.

Tartışmalı transfer hakkında Ajansspor yazarı ve Radyospor programcısı Atilla Türker, tekrardan ele aldı ve yeni bilgiler paylaştı.

İşte o yazı:

“Taylan Antalyalı’nın 4 sezon önce Erzurumspor’dan Galatasaray’a transferi sırasında kapalı kapılar ardında nelerin döndüğünü belgelerle anlatacağım şimdi size... Baştan söyleyeyim, konu halen mahkemede… Gençlerbirliği Kulübü’nün, Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü ve Taylan Antalyalı hakkında 2.5 yıl önce açtığı davanın karar duruşması 2 Kasım’da olacak. Peki, konu ne? Taylan Antalyalı’nın Erzurumspor’dan Galatasaray’a transferi sırasında iki kulüp arasında “danışıklı satış” yapıldığı gerekçesiyle Gençlerbirliği’nin açtığı alacak davası… Evet… Bu davaya sürpriz bir tanık damga vurdu. Kim mi bu? Erzurumspor’un o dönemki idari sorumlusu Lokman Ümit… O süreçte Erzurumspor adına tüm görüşmeleri sürdüren Lokman Ümit, mahkemede verdiği ifadede “Taylan Antalyalı, Galatasaray’dan aldığı 4 milyon Lira'yı Erzurumspor Kulübü Başkanı Hüseyin Üneş’e nakit olarak aktardı” dedi.

Lokman Ümit, “Taylan Antalyalı, Ziraat Bankası Florya Şubesinden 4 milyon Lira'yı çektikten sonra Hüseyin Üneş’in yardımcısı Hüseyin’e elden verdi. Hüseyin adlı yardımcı da Hüseyin Üneş’e iletti. Tüm yazışmalara ve görüşmelere tanığım. Bu 4 milyon Lira'yı alan Hüseyin Üneş, 2 milyon Lira'yı Erzurumspor Kulübü’ne borç olarak verdi, diğer 2 milyon Lira'nın akıbetini ise bilmiyorum” dedi.

Lokman Ümit’in bu sözleri doğrultusunda hemen şu vurguyu yapayım. Başkan Hüseyin Üneş’in, Erzurumspor Kulübü’ne 2 milyon lira borç verdiğine dair banka dekontunun görüntüsü halen benim elimde bulunuyor. Hem de bu borç dekontunun tarihi nedir biliyor musunuz? 12 Eylül 2019... Yani, Taylan Antalyalı'nın Başkan Hüseyin Üneş'e elden 4 milyon Lira gönderdiği süreçte, daha doğrusu 8 gün sonra.

Bu konunun çok çarpıcı tarafı ise şu: O süreçte Taylan’ı bedelsiz olarak transfer ettiğini açıklayan Galatasaray Kulübü, bu 4 milyon lirayı Erzurumspor Kulübü’ne doğrudan bonservis bedeli olarak ödeseydi, daha önce yapılan protokol gereği Erzurumspor, Gençlerbirliği’ne 1 milyon 600 bin Lira pay vermek zorunda kalacaktı.

Galatasaray’ın Finansal Fair Play engelinden kurtulabilmek, Erzurumspor’un da Gençlerbirliği’nin payını vermemek için bu ortak operasyona imza attıkları öne sürüldü”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar