TBF Larkin ve Wilbekin'in biletini kesti: Yeni devşirme oyun kurucu yolda

TBF Larkin ve Wilbekin'in biletini kesti: Yeni devşirme oyun kurucu yolda
Uğur Ozan Sulak, Shane Larkin ve Scottie Wilbekin'in tekrardan milli takıma dönüşünün zor olduğunu ve yeni bir devşirme oyuncu arayışında olduğumuzu söyledi.

2024 Paris Olimpiyatları’na katılmak için elemelerde mücadele eden 12 Dev Adam’da, finalde Hırvatistan’a 84-71 yenilip olimpiyat biletini kaybetmişti.

Turnuva başlangıcında, Anadolu Efes’in kısası Shane Larkin ve Fenerbahçe’nin kısası Scottie Wilbekin, sakatlıkları sebebiyle milli takıma katılmayacaklarını açıklamışlardı.

2 devşirme oyuncu, milli takıma katılmadıkları için hedef tahtasına oturtulmuş, 5’er maç men cezası ve 90 bin TL para cezası almıştı.

TBF'nin "Basketbol Müsabaka Talimatı"na göre bu iki oyuncunun devşirme statüsünü kaybettiği de açıklanmıştı.

YENİ ARAYIŞLAR...

Ünlü basketbol yorumcusu ve muhabiri Uğur Ozan Sulak, iki oyuncu için önemli açıklamalarda bulundu.

ekran-goruntusu-2023-09-05-111712.jpg

Uğur Ozan şunları söyledi:

“Bence Shane Larkin ve Scottie Wilbekin'in bir daha milli takım forması giyme şansı yok. Yeni bir devşirme oyuncu arayışındayız ama ben şu an belli bir ismin olduğunu düşünmüyorum.”

BASKETBOL MÜSABAKA TALİMATI

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun "Basketbol Müsabaka Talimatı"na göre Shane Larkin ve Scottie Wilbekin "devşirme" statüsünü kaybetti, yabancı oyuncu konumuna geldi.

Yönergenin ilgili maddesi şöyle:

"10.8. Doğumdan sonra Türk vatandaşlığına geçmiş ve büyükler kategorisinde Türk Milli takımlarında oynayarak ülkemiz ümit, genç ve yıldız takımlarından yetişmiş olan basketbolcu hakkını kazanan basketbolcular; milli müsabakaya katılmama nedeniyle Disiplin Kurulu tarafından cezalandırılmaları halinde bu hakkı kaybederler."

TBF Disiplin Kurulu, milli takım davetini geri çeviren Larkin ve Wilbekin'e 5'er maç men cezası vermişti. Bu durumda iki oyuncu da "ülkemiz ümit, genç ve yıldız takımlarından yetişmiş olan basketbolcu" statüsünü kaybetmiş oldu. Larkin ve Wilbekin, Tahkim Kurulu'na yapacakları itirazdan sonuç alamazlar ise Türkiye Basketbol Ligi'nde ancak yabancı statüsünde oynayabilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar