ABD'den İsrail'e 1 milyar dolarlık silah teslimatı

ABD'den İsrail'e 1 milyar dolarlık silah teslimatı

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, İsrail'e değeri 1 milyar doları aşan askeri teçhizat ve silah tedarik etmeyi planlıyor.

ABD'nin Wall Street Journal gazetesinin hükümet ve Kongre yetkililerine dayandırdığı habere göre, Joe Biden yönetimi, İsrail'e değeri 1 milyar doları aşan silah ve mühimmat gönderilmesi için Kongre'yi bilgilendirdi.

Habere göre, ABD'li haber ajansı Associated Press ise bu askeri paketin yaklaşık 700 milyon dolarlık kısmının tank mühimmatını, 500 milyon dolarlık kısmının askeri araçları, ve 60 milyon dolarlık kısmının da havan mermisini içerdiğini aktardı.

gfdf.webp

Bu paket, Biden yönetiminin geçtiğimiz hafta İsrail'e silah sevkiyatını durdurmasından bu yana ilk paket olma özelliği taşıyor. Biden geçtiğimiz hafta, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrine geniş çaplı bir kara operasyonu başlatması durumunda silah sevkiyatını durduracağını açıklamıştı.

siren-haber-abdden-israile-18-milyar-dolarlik-yeni-silah-satisi.webp

Ayrıca, ABD'nin gönderdiği bombaların Gazze'deki Filistinli sivillerin ölümüne neden olabileceği endişelerini dile getirmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan bir raporda da, İsrail'e sağlanan bazı ABD yapımı silahların Gazze'de uluslararası hukuku ihlal edecek şekilde kullanılmış olabileceği belirtilmişti.