Ali Babacan'dan canlı yayında skandal iddia! Merkez Bankası'nın arka kapıdan kaç milyar dolar sattığını deşifre etti

Ali Babacan'dan canlı yayında skandal iddia! Merkez Bankası'nın arka kapıdan kaç milyar dolar sattığını deşifre etti
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Merkez Bankası’nın arka kapıdan sattığı döviz miktarının 354 milyar dolara ulaştığını iddia etti. Babacan, yeni ekonomi yönetimine de ‘açık ve şeffaf olmak zorundasınız’ çağrısı yaptı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Merkez Bankası’nın arka kapıdan sattığı döviz miktarının 354 milyar dolara ulaştığını söyledi. Babacan, yeni ekonomi yönetimine de ‘açık ve şeffaf olmak zorundasınız’ çağrısı yaptı.

Ali Babacan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim dönemi sık sık dile getirdiği Merkez Bankası’nın “arka kapıdan” sattığı 128 milyar doların üzerine 226 milyar doların daha satıldığını söyledi.

226 MİLYAR DOLAR DAHA EKLENDİ!

Babacan, Halk TV’de Yeni Bir Sabah programında İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Babacan, Merkez Bankası’nın doları baskılamak için sattığı iddia edilen 128 milyar dolara ilişkin, “128 milyar dolar meselesini ilk ben gündeme getirmiştim. Şu an itibarıyla bu 128 milyar doların üzerine 226 milyar dolar daha eklendi. Sonuçta toplam rakam 354 milyar dolara çıktı” dedi.

Seçimlerden sonra yeni Merkez Bankası Başkanı ve yeni bakanlar göreve başladıktan sonra 40 milyar dolar satıldığını söyleyen Babacan, “Yeni ekonomi yönetimindeki arkadaşlara sesleniyorum: ‘Rasyonalite’ demek kendinden önceki dönemin kusurlarını örtmek demek değil. Siz güven oluşturmak istiyorsanız açık ve şeffaf olmak zorundasınız” diye konuştu.

Babacan, “Seçimden sonra şu 4 ayda 40 milyar dolar daha açıklanmadan, arka kapıdan Merkez Bankasının döviz satışı var” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar