İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ortalığı karıştıracak! Günün en bomba haberi

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ortalığı karıştıracak! Günün en bomba haberi
Yerel seçimlerde ittifaksız seçimlere gireceğini açıklayan İYİ Parti'nin adayları merak konusu olurken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için bomba bir isim ortaya atıldı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener yerel seçimlerde parti olarak tek başlarına yarışacaklarını açıklayarak, her il ve ilçe için adayları belirlemek için harekete geçti.

Meral Akşener'in katıldığı bir televizyon programında partisinin İstanbul adayı için "çok şaşıracaksınız" demesinden sonra kulislerde konuşulan isim gündem oldu.

AKŞENER ÇOK ŞAŞIRACAKSINIZ DEMİŞTİ

14-28 Mayıs seçimleri sonrasında yerel seçimlere tek başına gireceğini açıklayan İYİ Parti'de adaylar belli olmaya başladı.

Son olarak İzmir Milletvekili Ümit Özlale'yi İzmir'de aday gösteren İYİ Parti'nin Ankara ve İstanbul adaylarının kim olacağı merak konusu oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise katıldığı bir televizyon programında partisinin İstanbul adayı için "çok şaşıracaksınız" demişti.

ORTALIĞI KARŞITIRACAK İSİM

Fox TV, İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Sadettin Saran olduğuna dair iddialar olduğunu aktardı.

Fox Tv sunucusu İlker Karagöz, "İYİ Pariti'nin İstanbul adayı Sadettin Saran mı? Sadettin Saran önceki gün şirketinin kuruluş yıl dönümüydü ve Anıtkabir'deydi. Mozoleye çelenk bıraktı. Sonrasında Anıtkabir özel defterini imzaladı. Şimdi kulislerde konuşuluyor. İYİ Parti 81 ilde aday çıakracak. Acaba İstanbul için düşünülen isim Sadettin Saran olabilir mi? Kuvvetli bir şekilde kulislerde konuşuluyor" ifadelerini kullandı.

81 İLDE ADAY ÇIKARILACAK

Edinilen bilgiye göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını açıklamasının ardından partide aday tespit çalışmaları yoğunlaştı.

Partide bir yandan vaatler ile "iyi belediyecilik" anlayışının yer aldığı "Yerel Yönetimler Vizyon Belgesi" hazırlanırken, bir yandan da aday adaylarının başvuruları değerlendiriliyor.

Bu kapsamda, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca, her ilde genel merkezden görevlendirilen yerel yönetimler koordinatörü başkanlığında, aralarında il başkanının da yer aldığı aday tespit komisyonları oluşturuldu.

ANKETLER GENEL MERKEZE İLETİLECEK

Çalışmalarına başlayan ve başvuruları değerlendiren komisyonlar, aday adaylarıyla yapacakları görüşmelerin sonuçları ile önerileri genel merkeze iletecek.

İl komisyonları, adayları belirlerken, "toplum nezdinde sıkıntılı bir durumu olmayan, toplumun sevdiği, beğendiği, kanaat önderlerinin önerdiği, seçim kazanabilecek veya seçimde yarışabilecek aday" kriterlerini dikkate alacak.

İYİ Parti, belirlenen kriterleri taşıyan, bölgesinde aynı oranda sevilen ve tanınan birden fazla aday adayı olması halinde ise belediye başkan adayını belirlerken anket yöntemini kullanacak. Bununla ilgili bazı şirketlerle görüşen parti, çalışacağı anket firmasını belirlemesinin ardından uygulamaya geçecek.

saran.jpg

SADETTİN SARAN KİMDİR?

Steven Sadettin Saran (d. 30 Ağustos 1964, Denver), Türk-Amerikalı iş insanı ve spor yöneticisidir. Kendi adını taşıyan Saran Holding aracılığıyla Türkiye televizyonlarında yayınlanan spor müsabakalarının yüzde 50'den fazlasının yayın haklarını elinde bulundurmaktadır. Amerikalı bir anne ile Türk bir babanın oğlu ve 4 erkek kardeşin en büyüğü olarak Amerika Birleşik Devletleri'nin Denver kentinde doğdu. Çok küçük yaşta Türkiye'ye geldi.

Üniversite eğitimi için yeniden Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. Kentucky Üniversitesi'nde makine mühendisliği alanında lisans eğitimi aldı. Üniversite eğitimi sırasında televizyon yayıncılığı ile ilgilenmeye başladı. Entertainment and Sports Programming Network adlı, spor yayıncılığı konusunda uzman Amerikan kuruluşunda çalıştı. 1990-1995 yılları arasında Amerikan uzay ve savaş sanayi kuruluşu Martin Marietta'nın Ankara temsilciliğinde çalıştı. ESPN'in Türkiye temsilcisi olarak Türkiye'de spor yayıncılığı ve yayın hakları alanına girdi. 1995 yılında kendi şirketini kurdu ve Saran Holding'in temelini attı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar