Ali Babacan DEVA Partisi'nin adaylarını ne zaman ilan edeceğini açıkladı

Ali Babacan DEVA Partisi'nin adaylarını ne zaman ilan edeceğini açıkladı
Yerel seçimlere sayılı günler kala tüm partilerde aday belirleme süreçleri devam ederken DEVA Partisi’nin adaylarını açıklayacağı tarih belli oldu.

Tüm partilerde 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için çalışmalar hızla devam ediyor. Son günlerde aday belirleme çalışmalarına yoğunlaşan partiler bazı adaylarını açıklarken büyükşehirler için çalışmaları sürdürüyor.

Yerel seçimlere 81 ilde kendi adayları ile girme kararı veren DEVA Partisi’nde de seçim hazırlıkları hızlandı. DEVA Partisi’nin adaylarını açıklayacağı tarih belli oldu.

50 merkezdeki adaylarını 3 Aralık'ta açıklayacak olan partide diğer il, ilçe ve belde merkezleri için çalışmalar devam ederken tüm adayların 15 Şubata kadar açıklanması bekleniyor.

20 Kasımda adaylık başvurularının başladığı DEVA Partisi’nde 29 Aralık'a kadar başvurular devam ederken, çalışmalar için 81 il 18 komisyona bölündü. Aday belirleme noktasında ise son kararı Genel Merkez Yönetim Kurulu verecek.

YERELDE KADIN VAR KAMPANYASI

DEVA Partisi’nde kadın ve gençlerin aday olması noktasında kadın adayların güçlenmesi için “Yerelde Kadın Var” isimli bir kampanya da başlatıldı.

“KENDİ ADAYLARIMIZI ÇIKARACAĞIZ”

Yerel seçimler hakkında konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, “Diğer siyasi partilerle sadece yerel bazlı işbirlikleri gündeme gelebilir. Bu da zaman içinde ortaya çıkacaktır. Biz Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak 81 ilde kendi adaylarımızı çıkarma kararı aldık. Kendi gücümüzü görmek istiyoruz. İl belediyelerinin tamamında kendi adaylarımızı çıkaracağız” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar