CHP Parti Meclisi Tanju Özcan hakkındaki kararını verdi: İlk açıklama geldi

CHP Parti Meclisi Tanju Özcan hakkındaki kararını verdi: İlk açıklama geldi
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’ye geri döndüğünü duyurdu.

CHP Merkez Yürütme Kurulu, oy çokluğuyla Tanju Özcan’ın partiye dönüş talebini bugün kabul edip talebi parti meclisine yönlendirmişti.

Karardan önce Twitter hesabından paylaşım yapan Özcan şunları demişti: “Biraz önce ‘Baba Evine’ dönüş talebimle ilgili konunun bugün CHP MYK’sı ve Parti Meclisi’nin gündemine geleceğini memnuniyetle öğrendim. Yaşanan bu süreçte başarı odaklı bir siyasetçi olarak, paylaşımlarım ve söylemlerim sebebiyle istemeden kırdığım ve üzdüğüm partililerimizden helallik istiyorum. Bundan sonra partimizin yerelde ve genelde başarısı için daha çok çalışacağım. Her şey çok daha güzel olacak.”

ÖZCAN ŞİMDİ DE TALEBİNİN KABUL EDİLDİĞİNİ DUYURDU.

Özcan şunları dedi: “Az önce güzel haberi Bolu İl Başkanımız Mert Karagöz’den aldım. Baba Evi’ne döndüm. Başta sayın genel başkanımız Özgür Özel ve CHP’nin parti meclisi üyelerine şükranlarımı sunarım. Atatürk’ün partisinde ve onun ilkeleri çerçevesinde siyaset yapmaya devam edeceğim. Her şey çok daha güzel olacak.”

tanju-ozcan.jpg

TANJU ÖZCAN İLE BİRLİKTE 12 İSME DAHA AF ÇIKTI

Yücel, 13 ismin Parti Meclisi kararıyla partiye döneceğini açıkladı.

Yücel "Parti Meclisimizin bir prensip kararı vardı. Partimizin 100. yılı nedeniyle 100. yıl affı konusunda karar almıştık. Af talepleriyle ilgili içlerinde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın da dahil 13 arkadaşımızın talepleri görüşüldü. 13 arkadaşımızın Parti Meclisi kararıyla affedilmesine ve yeniden üyeliklerine karar verildi" dedi.

Yücel, tam listenin henüz ulaşmadığını da ifade etti.

NELER OLMUŞTU?

Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi’nin bir kadın üyesiyle diyalogu sonrasında parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle geçtiğimiz yıl disipline sevk edilmişti. CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Özcan’a bir yıl geçici çıkarma cezası vermişti. Tanju Özcan, bu cezası bittikten 10 gün sonra kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti.

Partiden kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Özcan, 3 Temmuz’da ‘değişim’ ve ‘adalet’ temasıyla Bolu’dan Ankara’ya CHP genel merkezine yürümeye başlamıştı. CHP Genel Merkezi’ne varan Özcan burada partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirmişti.

Özcan, partiden ihraç edilmesinden bir gün önce istifa edeceğini açıklamıştı: “Genel başkan talimat vermiş. ‘Bunu en geç ayın 20’sinden önce partiden atın’ demiş. Ben de bu zevki onlara tattırmamak için ayın 19’nda partimden istifa edeceğim.”

Bolu belediye başkanı daha sonra bu karardan vazgeçmişti: “İstifa etmeyeceğim, bu tarihe geçsin. Beni atsınlar. Gerekçeli kararda ne yazacak merak ediyorum.”

Özcan, 26 Temmuz’da CHP’den ihraç edilmişti.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar