AKP’de yargı krizi depremi! AYM kararları iktidar partisini karıştırdı

AKP’de yargı krizi depremi! AYM kararları iktidar partisini karıştırdı
Anayasa’da yargı krizi Meclis’e de taşındı. TBMM Sağlık Komisyonu’nun getirdiği sağlıkla ilgili yasa teklifi görüşmeleri sırasında AKP’li Sağlık Komisyonu Başkanı Vedat Bilgin ile AKP’li Leyla Şahin Usta AYM kararları açısından ayrışma yaşadı.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararları üzerinden yaşanan yargı krizi tartışması devam ederken, iktidarın TBMM Sağlık Komisyonu’na getirdiği sağlıkla ilgili yasa teklifinin görüşmelerinde AKP’li isimlerin AYM kararları üzerinden ayrışması dikkat çekti. Komisyon, önceki gün iktidarın sağlıkla ilgili düzenlemelerini içeren yasa teklifini görüşmek için bir araya geldi.

'AYM'NİN YETKİSİ YOK! TARTIŞMASI

AKP’li Sağlık Komisyonu Başkanı Vedat Bilgin, komisyonun iktidarın getirdiği sağlıkla ilgili yasa teklifini ele aldığı sırada, CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala'nın AYM'nin önceki iptal kararlarına atıfta bulunması üzerine tepki gösterdi. Bilgin, AYM'nin "Kanunu şöyle yapacaksınız" şeklinde bir tarif yapma yetkisinin olmadığını vurgulayarak, Meclis'in üzerinde hiç kimsenin böyle bir baskı ya da yönlendirme gücü bulunmadığını ifade etti. "AYM'nin böyle bir görevi yoktur" diyen Bilgin, bu tür yorumların kimsenin haddi olmadığını belirtti.

AKP'Lİ DİĞER İSİMDEN USTA'YA DESTEK

Bilgin'in açıklamalarıyla ilgili olarak, teklifi Meclis'e sunan AKP'li Leyla Şahin Usta da destek verdi. Usta, muhalefet ve Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) itirazlarına karşı yasa teklifini hazırlarken AYM'nin uyarılarına dikkat ettiklerini ve teklifi buna göre düzelttiklerini vurguladı. Ayrıca, Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Karabıyık da Usta'nın konuşmasını destekledi.

Komisyonda ayrıca, açılan ve niteliksiz eğitim verdiği eleştirileri yapılan diş hekimliği fakülteleri konuşuldu. Komisyonun AKP'li başkanı ve eski bakan Vedat Bilgin, bu konuda "Yeterli bilimsel kadronun olup olmadığına bakılmaksızın çeşitli alanlarda çok sayıda fakültenin açılmasının ciddi bir sorun yarattığını" belirtti.

Bilgin, bu sorunun Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından değerlendirilmesi gerektiğini dile getirerek, kaliteyi artırarak, bilimsel standartları yükselterek yaklaşmanın daha doğru olacağını vurguladı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar