Resmi Gazete'de yayımladı: Artık motosikletler B sınıfı ehliyet ile kullanılabilecek!

Resmi Gazete'de yayımladı: Artık motosikletler B sınıfı ehliyet ile kullanılabilecek!
Resmi Gazete'de yayımlanan 'Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' kapsamında belirlenen kurallar doğrultusunda, B sınıfı ehliyet sahipleri 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecekler.

Resmi Gazete'de yayımlanan 'Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile 'B' sınıfı ehliyete sahip olanlar, belirli şartlar altında 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecekler.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu yönetmelik uyarınca, B sınıfı sürücü belgesi sahipleri, ticari faaliyetlerde kullanılan motosikletler haricinde A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilecek motosikletleri de kullanabilecekler.

213.webp

Yayımlanan yönetmelik gereğince, en az 2 yıllık geçerli B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, gerekli sağlık şartlarını taşımak ve daha önce sürücü belgesi geçici veya daimi olarak geri alınmamış olmak şartlarıyla, belirlenen direksiyon eğitimi dersini tamamlayarak uygulama sınavında başarılı olunması ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen A1 sınıfı sertifikanın sürücü belgesi sistem kayıtlarına işlenmesi halinde 125 cc'ye kadar olan motosikletler kullanılabilecek.

1423.webp

Bu durumda, sürücü belgesi sistem kayıtlarına gerekli kodun eklenmesi gerekecek, ancak sürücü belgesi üzerine ayrıca bir kod yazılması gerekmeyecek. Ancak, ilgili kişiler istedikleri takdirde 2 yıl içerisinde sertifikalarını sürücü belgesine işletebilecekler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar