CHP anket yaptıracağız demişti, ilk sonuçlar alındı: Hataylılar Lütfü Savaş için ne diyor?

CHP anket yaptıracağız demişti, ilk sonuçlar alındı: Hataylılar Lütfü Savaş için ne diyor?
ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, yerel seçim öncesi adaylığı tartışma yaratan CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a yönelik yaptığı son anket sonuçlarını paylaştı.

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından yapılan son ankete göre, Hatay'da yerel seçim öncesi seçmenlerin tercihleri ve değerlendirme sonuçları yayımlandı.

7-9 Şubat 2024 tarihleri arasında Hatay'ın 11 ilçesinde 18 yaş ve üzeri 1500 kişiyle gerçekleştirilen ankette, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a olan destek ve değerlendirmeler yapıldı.

SEÇMEN SAVAŞ'I DESTEKLİYOR MU?

Ankette seçmenlere “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı genel olarak değerlendirdiğinizde ne ölçüde başarılı buluyorsunuz?" sorusu sorulurken, alınan cevaplar şu şekilde oldu:

Başarılı: Yüzde 28,8,

Başarısız: Yüzde 48,0,

Ne başarılı, ne değil: Yüzde 14,0,

Cevap yok: Yüzde 9,2.

hatay-secim-anketi-5-ursl.webp

HATAYLILAR NE DİYOR?

Ankette sorulan "Bugün bir yerel seçim olsa, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a oy verir misiniz?" sorusuna ise katılımcılar şu şekilde cevap verdi:

Oy veririm: Yüzde 30,2,

Oy vermem: Yüzde 45,6,

Belki veririm, belki vermem: Yüzde 10,4,

Cevap yok: Yüzde 13,8.

hatay-secim-anketi-7-enok.webp

CHP, MYK KARAR VERECEK

Bu sonuçlar, CHP'nin MYK (Merkez Yürütme Kurulu) toplantısında önemli bir gündem maddesi olarak ele alınacak. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, yaşanan protestoların ardından Lütfü Savaş'ın adaylığının yeniden değerlendirileceğini duyurmuştu. Bu durum, Savaş'ın adaylığının tartışmalı bir konu olmaya devam ettiğini gösteriyor.

lutfu-savas-1.webp

SAVAŞ 'ÇEKİLMEYECEĞİNİ' DUYURMUŞTU

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise gelişmeler üzerine yaptığı açıklamalarda kararlılığını vurgulayarak, "Korkmayacağım, sinmeyeceğim, yılmayacağım. Hatay üzerinden kirli bir oyun oynanıyor. Beni protesto ettiler, biz bunların kim olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP'nin MYK toplantısı, 12 Şubat 2024 Pazartesi günü gerçekleştirilecek ve Lütfü Savaş'ın adaylık durumu merakla bekleniyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar