AKP seçmeni de farkına vardı! İşte anket sonuçları...

AKP seçmeni de farkına vardı! İşte anket sonuçları...
Sosyal Demokrasi Vakfı Başkanı (SODEV) ve AKSOY Araştırma Şirketi'nin kurucusu Ertan Aksoy son seçim anketinin sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Aksoy Araştırma''nın son seçim anketinde beklenmeyen sonuçlar çıktı. AKP seçmeni bile artık siyasete girenlerin yolsuzlukla çok zenginleştiğini kabul ederken “Türkiye’de yolsuzluk yapan biri ne ile karşılaşır?” sorusuna ise seçim anketine katılanların büyük çoğunluğu ceza almaz şeklinde cevap verdi.

SEÇMEN GERÇEĞİ GÖRÜYOR

Aksoy araştırma vatandaşlara “Sizce Türkiye’de siyasete giren birinin başına hangisinin gelmesi daha olasıdır?” sorusunu sordu. Alınan cevaplara bakıldığında toplumun yüzde 88’i siyasete girenin zenginleşeceğini düşünüyor. Ankete katılan AKP seçmeninin yüzde 83,9’u MHP seçmeninin de yüzde 86,3 aynı görüşte.

“TÜRKİYE’DE YOLSUZLUK YAPAN CEZASIZ KALIR”

Yine aynı araştırmanın bir başka sorusu ise “Türkiye’de yolsuzluk yapan biri ne ile karşılaşır?” sorusu oldu. Bu soruya ise yolsuzluk yapanın gerekli cezayı alacağına inananların oranı yüzde 23,5, yaptığı yolsuzluğun yanına kalacağına inananların oranı yüzde 76,5 olarak sonuçlara yansıdı.

Bu soruya verilen cevaplar da gösterdi ki vatandaşlar 20 yıldır iktidarda olan AKP''nin Türkiye’de yapılan yolsuzluk karşısında sessiz kaldığına ve adaleti yerine getirmediğine inanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar