Erdoğan'ın memleketi Rize'den son seçim anketi geldi: AKP'ye tokat gibi sonuç

Erdoğan'ın memleketi Rize'den son seçim anketi geldi: AKP'ye tokat gibi sonuç
2002 yılından beri AKP'nin kalesi olarak adlandırılan ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da memleketi olan Rize'den son seçim anketi geldi. Şehirdeki siyasi nabzı ölçen ORC Araştırma'nın ses getiren anketinden detaylar şöyle...

Son seçim anketi sonuçlarını yayınlayan ORC Araştırma Rize’de AKP’nin yüzde 18 oranında bir oy düşüşü yaşadığını ortaya çıkarmış oldu.

ORC Araştırma ağustos ayı ''Siyasi Eğilimler Araştırması'' adı altındaki son seçim anketinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Ankette çok ilginç bir sonuç yer aldı. AKP’nin oy patlaması yaptığı Rize’de çok büyük bir oy kaybı yaşadığı ortaya çıktı.

ERDOĞAN''IN MEMLKETİNDEN AKP''YE TOKAT

Toplamda 1045 kişi ile Rize’de 18-21 Ağustos tarihleri arasında ORC Araştırma tarafından yapılan son seçim anketinde vatandaşa “Bu Pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusu soruldu. Vatandaşların yüze 46,8’i AKP’ye oy vereceğini belirtti.

AKP Rize’de 2018 seçimlerinde yüzde 64,8 gibi çok büyük bir oyla birinci parti olurken son seçim anketindeki bu sonuca göre yüzde 18 oranında oy kaybına uğramış gözüküyor. AKP’nin yıkılmaz denilen kalelerinden biri olan Rize’de bile böyle büyük bir oy kaybına uğraması önümüzdeki genel seçimlerde iktidar partisinin çok zor bir seçim yarışı geçireceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar