Seçmen listeleri askıya çıktı: O işlemi yapmayanlar dikkat!

Seçmen listeleri askıya çıktı: O işlemi yapmayanlar dikkat!
14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili seçmen listeleri bugün itibariyle muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Şimdiye kadar adres değiştirme işlemlerini yapmamış olanlar 2 Nisan'a kadar değişikliği gerçekleştirme hakkına sahip bulunuyor.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerin propaganda hazırlıkları hız kesmeden sürüyor. Seçmenlerle ilgili ise yeni bir gelişme yaşandı.

Seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. 20 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında askıda olacak seçmen listelerinde isimleri olmayan vatandaşlar, il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunacak. Listeler 2 Nisan''da askıdan indirilecek ve itiraz süreci tamamlanacak.

DEPREMZEDE SEÇMENLER NASIL OY KULLANACAK?

Depremzede seçmenler, seçimde kendi illerinde veya taşınmak mecburiyetinde kaldıkları illerde oy kullanabilmeleri için adres değişikliğiyle ilgili beyanlarını, 17 Mart 2023 saat 23.59''a kadar nüfus müdürlükleri ya da e-devlet üzerinden yapmıştı. Bu işlemlerle ilgili henüz harekete geçmeyenler ise muhtarlık bölgesi askı listelerinin askıya çıkma tarihi olan 20 Mart 2023 ile 2 Nisan 2023 tarihleri arasında da bu işlemleri yapabilme hakkına sahip bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar