AKP'den CHP'ye geçen üç ilde flaş anket! Bu sonuca çok şaşıracaksınız

AKP'den CHP'ye geçen üç ilde flaş anket! Bu sonuca çok şaşıracaksınız
2019 yılında 'Martın sonu bahar' sloganıyla seçime giren Cumhuriyet Halk Partisi, Ankara, İstanbul ve Adana başta olmak üzere çok sayıda belediyeyi Cumhur İttifakı'ndan almayı başarmıştı. Seçim sonrası AKP'den sürekli eleştiri alan belediyelerle ilgili yapılan son anket ise hükümeti şaşırtacak cinsten.

2019 yılında elindeki çok sayıdaki belediyeyi Millet İttifakı''na kaybeden Cumhur İttifakı''na bir şok da BUPAR Araştırma''dan geldi.

Millet İttifakı yönetimindeki belediyeleri ''hizmet verememek'' ile itham eden AKP yönetimi, bu sefer halkın verdiği oylarla yalanlandı.

İşte BUPAR Araştırma tarafından CHP''nin kazandığı belediyelere ilişkin yapılan ''Memnun musunuz?'' anketinin sonuçları: 

BUPAR Araştırma Şirketi’nin yaptığı ankette, katılımcılara ilk olarak “Belediyenizin AKP yönetiminden CHP yönetimine geçmesinden memnun musunuz” diye soruldu.

Katılımcıların yüzde 67.1’i “Evet” yanıtını verirken, yalnızca yüzde 27.6’sı “Hayır” yanıtını verdi. Yüzde 5.3 ise fikir belirtmedi.

“Belediye yönetimi AKP’den CHP’ye geçince hizmetler nasıl oldu” sorusuna, yüzde 68.7 “Hizmetler arttı”, yüzde 21.1 “Değişen bir şey olmadı”, yüzde 9.3 “Hizmetler azaldı” yanıtını verirken, katılımcıların yüzde 0.8 fikir belirtmedi.

YOLSUZLUK SORUSU

“CHP’den seçilen başkanınız, AKP’li eski belediye başkanının kendilerine yakın olan vakıf ve derneklere haksız kaynak aktardığını söylüyor. Siz bu söylemlere inanıyor musunuz” sorusuna gelen yanıtlar ise şu şekilde oldu:

Yüzde 69.1 “Evet”

Yüzde 19.1 “Hayır”

Yüzde 11.8 “Fikrim yok”

“AKP’li eski belediye başkanınız kentin/halkın menfaati için mi yoksa AK partinin menfaati için mi çalışıyordu” sorusuna gelen yanıtlara göre, katılımcıların yüzde 66.7’si “AKP’nin menfaatleri için” derken, yüzde 29.7’si “Kentin menfaatleri için” dedi. Katılımcıların yüzde 3.7’si de fikir belirtmedi.

“CHP’li belediye başkanınız kentin/halkın menfaati için mi yoksa CHP’nin menfaati için mi çalışıyor” sorulduğunda ise katılımcıların yüzde 63.4’ü “Kentin/halkın menfaati” derken, yalnızca yüzde 25.6’sı “CHP’nin menfaati” dedi. Yüzde 11 de fikir belirtmedi. 

DAHA FAZLA OY ALIYORLAR

Katılımcılara yöneltilen “Bugün seçim olsa mevcut belediye başkanınız 2019’a göre daha fazla mı oy alır, aynı oyu mu alır, yoksa daha az mı oy alır” sorusuna, yüzde 61.1 “Daha fazla oy alır”, yüzde 16.1 “Aynı oyu alır”, yüzde 17.1 “Daha az oy alır” derken, yüzde 5.7 de fikir belirtmediğini kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar