Yöneylem Araştırma anket sonuçları: Erdoğan 3 adayında gerisinde kaldı

Yöneylem Araştırma anket sonuçları: Erdoğan 3 adayında gerisinde kaldı
Yöneylem Araştırma tarafından yapılan yılın son anketinin sonuçları paylaşıldı. 22-27 Aralık 2022 tarihleri arasında yapılan anket 27 ilde 2400 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Yöneylem Araştırma yılın son anketini yaptı. 27 ilde 2400 kişinin katılımı ile gerçekleşen anketin sonuçları paylaşıldı. Ankette katılımcıların yüzde 52''si Erdoğan''a asla oy vermem diyor. 2023 yılında gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan, olası rakipleri Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu karşısında seçimi kazanamayacağı verilerine ulaşıldı. Araştırmanın sonuçlarının  -/+ yüzde 2 oranında hata payının olduğu bilgisi verildi.

"Bu pazar milletvekilliği seçimi olsa" başlıklı soruda AKP''nin oy oranı yüzde 27,3 olurken, CHP''nin oy oranı ise yüzde 21,6 olarak belirtildi. İYİ Parti''nin yüzde 11,4, HDP''nin oy oranı yüzde 8,2, MHP''nin yüzde 6,9 oldu.

yoneylem-anketinden-dikkat-ceken-sonuclar-erdogan-olasi-3-rakibine-de-kaybediyor-1106700-1.

Anket sonuçlarına göre Türkiye''nin kötü bir şekilde yönetildiğini düşünen katılımcıların oranı yüzde 56,6 olarak değerlendirildi. ''Ne iyi ne kötü yönetiliyor'' diyenlerin oranı yüzde 16,1 iken, ''İyi yönetiliyor'' diyenlerin oranı ise yüzde 26,7''de kaldı.

yoneylem-anketinden-dikkat-ceken-sonuclar-erdogan-olasi-3-rakibine-de-kaybediyor-1106702-1.

ERDOĞAN MI, MUHALEFET ADAYI MI?

Ankette katılımcılara "Önümüzdeki Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak olsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a mı muhalefet adayına mı oy verirsiniz?" sorusu üzerine toplanan veriler şu şekilde:

Katılımcıların yüzde 50,7''si "Muhalefet adayına oy veririm" dedi. "Recep Tayyip Erdoğan''a oy veririm" diyenlerin oranı yüzde 37,2''de kalırken, kararsızların oranı yüzde 8,7 oldu. Oy kullanmayacaklarını belirtenlerin oranı ise yüzde 3,4 oldu.

yoneylem-anketinden-dikkat-ceken-sonuclar-erdogan-olasi-3-rakibine-de-kaybediyor-1106705-1.

3 ADAYINDA GERİSİNİDE KALDI

"Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kalsa oyunuzu kime verirdiniz?" başlıklı soruda Erdoğan ve karşısındaki olası 3 aday ile karşılaştırma yapıldı. Katılımcıların vermiş olduğu cevaplara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 aday karşısında da seçimi kazanamayacağı sonuçlarına ulaşıldı.

yoneylem-anketinden-dikkat-ceken-sonuclar-erdogan-olasi-3-rakibine-de-kaybediyor-1106706-1.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar