Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Zorlu Ocak

'Nasıl başlarsa öyle devam eder' inanışıyla bakmak istemeyeceğimiz bir Ocak ayını bitirirken, milyonlarca insan 2022 yılına dair beklentilerini ve umutlarını askıya aldı.

Pandemi başta olmak üzere türlü çeşitli krizlerle 2021 yılını geride bırakmış olan bizler yeni yıla dair umutlarımızı ilk olarak yeni yılın ilk saatlerinde duyduğumuz zam haberleriyle yitirmiştik. Bu duyumun ardından hemen vites küçültüp beklentilerimizi düşürmüş olsak da koca bir ay sosyal medya üzerinden yapılan binlerce liralık fatura paylaşımlarıyla geçti.

Dünya gündemi Rusya-Ukrayna kriziyle boğuşurken ülke toprakları içerisinde 2021 yılında yaşadığımız tüm sıkıntıların neredeyse yeniden üzerinden geçtik.  'Dil'li krizler yaşadık, marketteki zamların artık geri alınamayacağını anladık, 30-40 yıl sonra tüm Türkiye'de neredeyse eş zamanlı yağan karla birlikte yollarda mahsur kaldık. Doğalgazı idareli yakmaya çalışalım derken sanayi bölgelerinde gaz kaynaklı kontak kapattık!

Üç günlüğüne kapanan fabrikaların zararını hesapladık!

Kısacası kafamızı toplayıp bedenimizi rahatlatıp bizleri nelerin beklediğini düşünerek geçirmek istediğimiz kocaman bir ayı yine diken üzerinde geçirdik. Sosyal medya paylaşımlarında pek çok kişi Ocak ayı için "bir yıl gibi geçti" şeklinde yorumlar yaparken yine bu ayda acılarımızın arasına Fatma Girik'in kaybını da ekledik.

Türk sinemasının çok önemli isimlerinden Fatma Girik İstanbul'da bir süredir tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında aramızdan ayrıldı.

Yeni yılın ilk ayında yaşadığımız her gün dolu dolu geçti. Kimi zaman omuzlarımıza ağırlık olarak çöktü, kimi zaman da cüzdanımızı zorladı.

Zamlı maaşların konuşulduğu ancak gündelik hayatın temel ihtiyaçlarına gelen zamların ardından pek de kıymeti kalmayan artışla birlikte yeniden önümüzdeki maçlara bakma vakti!

Omicron vakalarının 100 binlere yaklaştığı bir dönemde 2022 yılının geri kalan aylarından yine sağlık dileyelim.

2022 yılının Ocak ayı gerçekten zorlu geçti. Tıpkı yeni bir yıla girerken olduğu gibi bu ayın bitişiyle yeniden bir dilekte bulunalım ve önümüzdeki ayların tüm sıkıntılarını Ocak ayında yaşayıp bitirdiğimizi hayal edelim.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları