Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Tek Dünya gerçeği

Dünya, bilim kurgu filmlerindeki gibi dev uzay gemileriyle ışık hızında ilerleyen bir uzay aracı değil. Ancak bu filmlerin insan zihninde yarattığı uzay yolculuğu imgesi, dünyanın önemi ve insanlığın doğaya olan bağımlılığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Geleceği tasvir eden pek çok bilim kurgu filmi, dev uzay gemilerinde yaşamın, dünya koşullarını aratmayacak şekilde düzenlendiği bir evreni gösterir. Ancak gerçek hayatta, yaşanan doğal felaketler ve pandemi gibi olaylar, insanlığın doğaya olan bağımlılığını sıkça hatırlatıyor.

Pandemi sürecinde evlere kapanan insanlar, doğayla barışık bir yaşamın ve yeşile dokunmanın ne kadar önemli olduğunu fark etti. Ancak normal hayata dönüldüğünde, eski alışkanlıklara hızla geri dönüldü. Doğanın, insanların hoyrat davranışları nedeniyle her geçen gün daha kötüye gittiği bir gerçek.

Gelecekte, bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz gibi başka gezegenlere yolculuk edebilme olasılığımız olsa da, dünyanın sunduğu nimetleri ve yaşanabilirliği göz ardı etmemeliyiz. Doğa felaketleri, suyun bile giderek daha kıymetli hale geldiği bir dünyada yaşadığımızı gösteriyor.

Milyarlarca dolarlık uzay projelerine kaynak ayırılırken, bazı kişiler bu çabanın rahatsız edici olduğunu düşünüyor. 'Sıradan insanlar'ın dünya atmosferinin ötesine geçebilmesine rağmen, bu uzay yarışının doğaya verilen zarar açısından endişe verici olduğunu ifade eden sesler yükseliyor.

Yeni yıla yaklaşırken, uzay keşifleriyle ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Şu anda sınırlı olan uzay yolculuğu imkânları, gelecekte insanlığın yeni gezegenlere keşfe çıkmasını sağlayabilir. Ancak unutulmamalı ki, başka gezegenlere seyahat etme imkânı doğsa da dünyanın sunduğu nimetlerin değeri asla unutulmamalıdır. Gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak adına, şu anda elimizdeki olanaklarla dünyayı korumaya odaklanmak önemlidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları