Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Yanlış ve doğru

Hayat, alınan kararların bir toplamıdır. Ancak dünyada fırsatların sınırlı olduğu bir ortamda, kararlarımızı dikkatlice seçmeli ve doğru adımları atmaya çalışmalıyız. Özellikle hayatımıza anlam katan ve anlaşabileceğimiz insanlarla bir arada olmaya özen göstermeliyiz.

Hayatın ilerisine bakarken, beklenmedik zorluklar ve engeller karşımıza çıkabilir. Bu nedenle aldığımız kararları titizlikle değerlendirmeli ve bu kararların çevremizdeki diğer insanların hayatlarında nasıl bir etki yaratacağını düşünmeliyiz.

Geçmişte yaptığımız hatalar, büyümemizin ve gelişmemizin önemli bir parçasıdır. Hatalardan ders çıkararak ilerlediğimizde, hayallerimize ulaşmak daha mümkün hale gelir. Yarının etkilerini düşünerek, geçmiş kararlarımızın uzun vadeli sonuçlarını göz önünde bulundurmalıyız.

Her bir kararın diğerlerine etkisi olduğu gibi, bu kararlar aynı zamanda toplumumuzun geleceğini de şekillendirir. Bu nedenle, ötekileştirmemeli, uzaklaştırmamalı ve herkesin değerli olduğunu hatırlamalıyız. Bu bilinçle hareket ederek, hayatımızı zafere götürecek adımları atabiliriz.

Geçmişte yapılan hataları düşünmeden atılan adımlar, ileride pişmanlık yaratabilir. Bu nedenle, kararlarımızı dikkatlice düşünmeli ve başkalarını küstürmeden, herkesin değerli olduğunu anlayarak hareket etmeliyiz.

Her ne kadar bazı hareketlerimizi sorgulamayabilirsek de, geçmişin hayaletleriyle yüzleşmek ürkütücü olabilir. Bu yüzden doğru insanlarla doğru zamanlarda tanışma fırsatını değerlendirmeli ve yanlış kararlarla dolu maceralara atılmamalıyız.

Yanlışlar, bazen doğruya açılan kapıları simgeler. Bu bilinçle hareket edip, geçmişten ders almalı ve sürekli olarak öğrenen bir varlık olduğumuzu unutmamalıyız. Geleceğe doğru emin adımlarla ilerleyebilmek için geçmişimizin bize öğrettiklerinden faydalanmalıyız.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları