Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Yılın yarısı bile yetti

Tüm dünyanın dertlerine ek ekonomik olarak da pek keyifli olmayan yılları geride bırakıp 2023’e başlarken en azından biraz daha sakin bir başlangıç yapmayı umduk insanlık olarak. Çünkü buna ihtiyacımız vardı. Ama olmadı!

Sağlık sorunlarını bile unutturacak krizlerle karşı karşıya kaldık.

Küresel ısınmanın sonuçları ve doğa ananın her geçen gün bizlere verdiği mesajların daha da sertleşmesiyle birlikte insanlar yemek kriziyle karşı karşıya kalacakları günü beklemeye başladı.

Yeni yıla dair hayallerimizi sıralarken bu sene için pek de büyük hedefler koymamıştık kendimize, fakat geldiğimiz aşama kâbuslarımızın da ötesinde bir nokta oldu.

İnsanoğlu görünen o ki her yeni yılla birlikte beklenti seviyesini daha da aşağı çekmek zorunda kalacak!

Her ne kadar internet sayesinde her türlü bilgiye ve görüntüye kolayca ulaşıyor olsak da bunlar, umursamaz varlıklar olmamıza yol açtı. Ne yaşananlardan ders aldık ne de bir başkasının yaşadığı acıları umursar olduk.

Oysa dünyanın bir yerinde ormanlar yok edilirken başka bir yerinde açlıktan her gün yüzlerce yaşam son buluyor. Bir başka ülkede uzak menzilli füzeler denenirken hemen yanı başımızdaki coğrafyalarda insanlar sokaklarda eylem yapmakta.

Konusunda uzman olan isimler sonumuzun hızla gelmekte olduğunu bas bas bağırmasına rağmen üç maymunu oynamakta ısrar ediyoruz.

Belki yanımızdan geçip gider diye düşünüyoruz belki de televizyon kumandamızla kapattığımız ya da kanalı değiştirebildiğimiz için yaşananlar sanki bir film karesiymiş gibi davranıyoruz.

Yanımızdan akıp giden protestolar, kitlelerin hayatını ilgilendiren kararlar alan insanların yaptıkları açıklamaların içlerinin ne kadar da boş olduğunu görmemize rağmen değiştirmek adına kılımızı bile kıpırdatmıyoruz.

Yediğimiz yemeğin içtiğimiz suyun yok olacağını söyleyen onlarca habere rağmen kılımızı bile kıpırdatmadan öylece bakıyoruz.

Çevresel felaketler için de sonuçlarının yüzlerce yıl sonra gerçekleşeceği söyleniyordu ancak Türkiye bir süredir sellerle boğuşuyor. Yaşanan onca yağışa rağmen bazı illerde kuraklık yaşanıyor.

Biz bu yaşananlara gözlerimiz kapalı ve kulaklarımız sağırmış gibi yaklaşmaya devam edersek önümüzdeki yılların da heyecan ve umutla dolu olmayacağını tahmin edebiliyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları