Yerel seçim öncesi Cumhur İttifakı’nda çatlak: AKP’li hangi isim HÜDA PAR’a tepki gösterdi

Yerel seçim öncesi Cumhur İttifakı’nda çatlak: AKP’li hangi isim HÜDA PAR’a tepki gösterdi
Gazeteci Murat Yetkin bugünkü yazısında, Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Meclis kürsüsünden yaptığı özerklik mesajına değinerek, AKP’li bazı isimlerin HÜDA PAR’a tepkili olduğunu yazdı.

Gazeteci Murat Yetkin bugünkü köşe yazısında, Esat Oktay Yıldıran'ın isminin bir okula verilmesinin AKP içinden sert tepkilere neden olduğunu kaleme aldı.

Yetkin, yerel seçimler için aday belirleme süreci devam ederken, Cumhur İttifakı'nda çatırtı sesleri duyulduğunu belirtti.

"GELEN ÇATIRTILARIN NEDENİ..."

HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu’nun geçtiğimiz günlerde TBMM’de yaptığı konuşmayı hatırlatan Yetkin, "Sadece HüdaPar lideri Zekeriya Yapıcıoğlu’nun AK Parti’nin 2024 bütçesine destek vermek için çıktığı kürsüden TBMM’nin eyalet sistemine geçişi, Kürt özerkliğini ve federasyonu tartışması gerektiğini söylemesiyle başlayan tartışma değil Cumhur İttifakındaki fay hatlarından gelen çatırtıların nedeni" ifadelerine yer verdi.

12 Eylül 1980 askeri darbesi döneminde meşum işkencecilerinden olan Esat Oktay Yıldıran’ın adının İzmir'de bir okula verilmesine de değinen Yetkin, "O dönem kendisi de Diyarbakır cezaevinde Yıldıran ve ekibinin işkencelerinde acı çeken AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu en sert tepkiyi gösterenlerden oldu” diye aktardı.

"İÇERİDEN GELİYORDU"

Cumhur İttifakı ortakları AKP ve HÜDA PAR arasındaki tartışmanın sadece bu konu üzerinden yaşanmadığını ifade eden Yetkin, “Cumhur’da çatırtı sesleri bu konuda ortaklardan değil, içeriden geliyordu" dedi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar