Meral Akşener'den İmamoğlu'na büyük darbe: Yerel seçimlerde İYİ Parti'nin sır gibi sakladığı İBB adayı ortaya çıktı

Meral Akşener'den İmamoğlu'na büyük darbe: Yerel seçimlerde İYİ Parti'nin sır gibi sakladığı İBB adayı ortaya çıktı
Yerel seçimlere ‘Müstakil siyaset’ iddiasıyla giren İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Ekrem İmamoğlu’na karşı kimi rakip göstereceği ortaya çıktı.

Gülsüm Alpkıray / Özel Haber / Günboyu

Art arda yaşadığı istifalar ve parti içi krizlerle gündemden düşmeyen İYİ Parti, yerel seçimlerde göstereceği adayları açıklamak için kolları sıvadı.

Özellikle CHP’den gelen iş birliği teklifini ‘Müstakil siyaset' anlayışı sebebiyle reddeden İYİ Parti, bu iddia doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Ekrem İmamoğlu’na karşı güçlü bir adayı çıkarmaya hazırlanıyor.

ekrem-emral.jpg

Yerel seçimlere girme kararlarının son istifalar sonrası parti tarafından tamamen benimsendiğini aktaran parti kurmayları, aday belirleme çalışmalarının bu motivasyonla yapıldığını ifade ediyor.

AKŞENER'DEN BİREBİR GÖRÜŞME

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında, İstanbul Ankara adaylıkları için genel başkan Meral Akşener’in özel bir çalışma yaptığını belirterek, “Bazı isimler olmakla birlikte şu anda tam olgunlaşmadığı için paylaşamıyoruz” demişti.

Akşener’in aday adaylarıyla birebir bir görüşme sağladığını anlatan parti kurmayları, özellikle İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın istifası sonrası göreve getirilen Suat Sarı’nın da bu anlamda özel bir araştırma yaptığını söyledi.

meral-ekrem-2.jpg

Özkan’dan farklı olarak İYİ Parti’nin İstanbul’da kendi adayını çıkarmasını savunan Sarı’nın İstanbul parti teşkilatıyla yaptığı görüşmelerde öne çıkan kişinin Akşener’in düşündüğü isimle aynı olduğu da belirtildi.

"MİLLİYETÇİ ADAY SEMPATİ KAZANIR"

Parti kurmayları, geçen haftalarda “Bu bir savaş, savaşa varım” diyerek CHP’ye rest çeken Akşener’in anketlerde üst sıralarda çıkan İmamoğlu’nun gücünü, karşısına çıkaracağı ‘İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu’ ile yıkmaya çalıştığını ifade ettiler.

Kavuncu’nun hem teşkilat başkanlığı yapması hem de ‘milliyetçi kökenli’ olmasının halkın ve İYİ Parti seçmeninin gözünde sempati arttıracağını söyleyen parti yetkilileri, Akşener’in Kavuncu ismini önümüzdeki birkaç gün içinde açıklayacağını belirtiyor.

bugra.jpg

BUĞRA KAVUNCU KİMDİR?

Buğra Kavuncu, 1973 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Eğitim hayatına Ankara'da bulunan Edmenton İlkokulu'nda başlayan Kavuncu, eğitimini Ankara Çizmeci İlkokulu ve Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamladı. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü'nden mezun oldu.

Profesyonel kariyerine, Kazakistan'ın Almatı şehrinde yapı kimyasalları alanında başladı. Satış, pazarlama ve yatırım konularında edindiği deneyimlerle kısa sürede başarılı bir çıkış yakaladı. 1997 yılında USTA LLP adlı şirketi kurdu. Yapı kimyasalları sektöründeki yatırımlarıyla Orta Asya'da şirketinin büyümesinde etkili oldu. 2008 yılında şirketini başarılı bir şekilde sattı ve kurumsal dünyada BASF Yapı Kimyasalları Central Asia LLP'nin Genel Müdürü ve ardından BASF Orta Asya'nın Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Orta Asya'da geçirdiği süre zarfında Rusça, İngilizce ve Kazakça dillerini akıcı bir şekilde öğrendi. 2010 yılında BASF Yapı Kimyasalları'nda BDT Ülkeleri Pazar Direktörü olarak İsviçre'ye, 2012-2016 yılları arasında ise BDT Ülkeleri & Türkiye Pazar Direktörü olarak Türkiye'ye yerleşti. Ocak 2016'dan 30 Mart 2018'e kadar BASF Türk Kimya'da CEO unvanıyla görev yaptı.

HANGİ PARTİLERDE GÖREV YAPTI?

Siyasi kariyerine, 5 Nisan 2018 tarihinde İYİ Parti'de başladı. İyi Parti Genel Kurulu Üyeliği'ne seçildi ve İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcüsü görevlerini üstlendi. 2022'de İstanbul İl Başkanlığı görevinden ayrıldı ve 2023'te İYİ Parti'de Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak göreve getirildi. Buğra Kavuncu, Orhan Kavuncu'nun oğludur.

YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar