CHP kurmayları, Özgür Özel'in bildiri çıkışının perde arkasını anlattı

CHP kurmayları, Özgür Özel'in bildiri çıkışının perde arkasını anlattı
Meclis’teki 4 partinin imzaladığı ortak bildiriye imza atmayan CHP’li kurmaylar, genel başkan Özgür Özel’in bu kararı almasının sebebini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki gün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Meclis’te dört partinin ortak imzasıyla yayımlanan ancak kendilerinin imza atmadığı terör bildirisine karşı geri adım da bulunmadı.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, Şehit olan 12 askerin ölümüyle ilgili detaylı bilgi almadıkça ve daha fazla şehit verilmemesi için yapılabilecekler konuşulmadıkça tavır değişikliğine gitmeyeceklerini belirten Özel, “Artık ezbere muhalefet yok” dedi.

CHP’nin bundan sonraki süreçte de benzer bir muhalefet tarzında gideceğini aktaran parti kurmayları, “CHP’nin artık iktidarın istediği çizgide giden bir muhalefet yapmayacağını” ifade ediyor.

Şimdiye kadar ortak bildirilere imza atan CHP’nin iktidar tarafından terörle suçlandığını hatırlatan partililer, “Üstelik sadece bununla da kalmadılar, son seçimde sahte videolarla bizi terörle işbirliği yapıyor gibi gösterdiler” diyor.

Cumhuriyet’i kuran partiler olduklarının altını çizen kurmaylar, federasyonu savunanlarla ittifak yapanların kendileri olmadığı vurgusunu yapıyor.

Şehit olan 12 asker ile ilgili sorular sormaya hakları olduğunu söyleyen yetkililer, varsa ihmali öğrenmeye çalışacaklarını belirterek, “Artık iktidarın çektiği minderde siyaset yapmayacağız. Doğruları yapan, kendi yolundan giden, etkin bir muhalefet yapan bir CHP göreceksiniz” ifadelerini kullanıyor.

İYİ Parti’nin bildiriye imza atması sonrası hedef olduklarına dikkat çeken parti kurmayları, “Şunu herkesin bilmesi lazım. Bu iktidar iyi niyetli bir iktidar değil” diyor.

İktidarın bildiri yayınlayarak olayı geçiştirdiğini söyleyen parti yetkilileri, iktidarın şehitleri siyasette kullandıklarını ifade ediyor.

Daha fazla şehit olmasın diye sorular sorduklarını belirten yetkililer “Orası bir geçici üsse, neden kapatılmadı? Alınması gereken bir önlem vardı da o mu alınmadı?” diye sorarak bu soruları sormaya da devam edeceklerinin altını çiziyor.

CHP Genel Başkanı Özel’in “Halen daha bu kötücül akılla ‘Önce imza atsaydık, sonra eleştirseydik’ diyen varsa, aklını peynir ekmekle yemesin” sözlerinin de hem parti içinde hem medyada muhalefeti destekleyen ama bildiriye imza atılmamasına tepki gösterenlere yönelik olduğu ifade ediliyor.

Parti yetkilileri, bu sözlerin CHP’nin iktidarın istediği çizgide muhalefet yapmayan tarzını anlatan sözler olduğunu belirtiyor.

Kurmaylar ayrıca, söyledikleri sözlerin partinin duruşunu hem topluma, hem diğer partilere anlatan sözler olduğunu kaydediyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar