Yeşilçam'ın gözü yaşlı anasıydı! Şükriye Atav'ın iki oğlu da kendisi kadar ünlü çıktı

Yeşilçam'ın gözü yaşlı anasıydı! Şükriye Atav'ın iki oğlu da kendisi kadar ünlü çıktı
Başrollerinde yaşlı ve cefakar annelere hayat verdiği karakterlerle tanınan Şükriye Atav, Yeşilçam'ın gözü yaşlı anasıydı. Onun hikayesi, sadece sinema perdesinde değil, gerçek hayatta da benzersizdi. Şükriye Atav'ın meğer iki oğlu da kendisinden ünlüymüş.

Şükriye Atav'ın sinema dünyasına altın harflerle yazdırdığı 600'den fazla filmi bulunuyor. Usta oyuncunun hayatında gizli kalmış bir gerçek gün yüzüne çıktı. Şükriye Atav’ın iki oğlu da meğerse anneleri kadar ünlüymüş.

7u7u.jpg

İlk oğlu Yalçın Boratap, tiyatro dünyasında iz bırakan bir isim olarak tanınıyor. 1962-1963 sezonundan bu yana İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çalışan Boratap, annesinin ve Şehir Tiyatroları'nın etkisiyle oyunculuk mesleğini seçmiş ve başarılı bir kariyer yapmış.

600e-yakin-filmde-rol-almisti-yesilcam-efsanesi-sukriye-atavin-2-oglu-kendisinden-de-unlu-cikti-meger-tarik-ak-1669994155624.jpg

Televizyon dizilerinde rol almanın yanı sıra belgesel seslendirmeleriyle de adını duyuran Yalçın Boratap, hala genç yeteneklere rehberlik ederek konuşma ve drama dersleri veriyor.

ii.jpg

xdvcdzx-ariu.webp

Diğer oğlu Erdöl Boratap ise medya dünyasında farklı bir yola sapmış. İstanbul'da doğan Erdöl Boratap, kariyerine Ankara Radyosu'nda spiker olarak başlamış ve sonrasında İstanbul Radyosu'nda emekli olana kadar başarılı bir şekilde görev yapmış.

uuy-001.jpg

Seslendirme çalışmalarıyla da tanınan Boratap, hayatının son yıllarını annesi Şükriye Atav'ın yanında Kalkan'da geçirmiş ve burada vefat etmiş.

7uu.jpg

ŞÜKRİYE ATAV KİMDİR

Kafkasya kökenli bir aileden, Hatime ve Abdullah çiftinin kızı olarak 24 Ağustos 1917'de İstanbul'da doğan Şükriye Atav, aynı yıl ailesiyle birlikte Kırım'a gitti ve ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Eğitim gördüğü dönemde bale resitallerine katıldı. Babasının vefatının ardından 1930'da Türkiye'ye döndü. Başlangıçta sadece Kırım Türkçesi konuşabilmesi nedeniyle uyum sorunları yaşadı. Cumhuriyet Lisesi'nde eğitim alırken, halkevleriyle folklor çalışmalarına başladı. 1932'de halk dans oyunlarındaki yeteneği, onu Eminönü Halk Evi'nde keşfedilmesine yol açtı ve Faruk Nafiz Çamlıbel'in "Özyurt" oyunu ile amatör olarak tiyatroya adım attı. Muhsin Ertuğrul'un daveti üzerine 1942'de İstanbul Şehir Tiyatrosu'na katıldı ve emekli oluncaya kadar burada görev yaptı.

Özel hayatı ve vefatı İlk evliliğini 1936'da Niyazi Boratap ile yaptı, ikinci evliliğini ise 1946-1951 arasında gerçekleştirdi. İki oğlu Erdöl Boratap, Yalçın Boratap, yeğeni Ayşin Atav ve gelini Tülin Oral gibi ailesi, kendisi gibi tiyatro oyuncusu oldu. Şükriye Atav, birçok sinema filmi ve dizide genellikle anne ve teyze rollerini canlandırdı. Tiyatroda altı, sinemada bir Altın Portakal ödülü sahibidir. 1988 yılında Yeşilçam'dan ayrıldı ve kariyeri boyunca 600'e yakın filmde rol aldı.

8 Ekim 2000'de kalp yetmezliği nedeniyle Antalya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Şükriye Atav, 83 yaşında vefat etti. Naşı, Kalkan, Kaş mezarlığına defnedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar