RTÜK Kızıl Goncalar için kararını verdi! Birçok TV kanalına ceza yağdı

RTÜK Kızıl Goncalar için kararını verdi! Birçok TV kanalına ceza yağdı
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yayınlandığı günden beri eleştiri oklarının hedefi olan Kızıl Goncalar dizisine 2 program durdurma cezası verdi. RTÜK ayrıca, birçok TV kanalına da toplumun milli ve manevi değerlerine” aykırılık gerekçesiyle ceza kesti.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), gündemde tartışmalara yol açan Kızıl Goncalar dizisine karşı aldığı kararla dikkatleri üzerine çekti. Son günlerde gündeme gelen ve izleyiciler tarafından çok fazla eleştiri alan diziye, RTÜK tarafından 2 program durdurma cezası verildi. Kurul, toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılık gördüğü gerekçesiyle bu kararı oy çokluğuyla aldığını belirtti.

TELEVİZYON KANALLARINA CEZA YAĞDI

Öte yandan RTÜK birçok farklı medya kuruluşlarına cezalar verdi. Bu çerçevede FOX TV, Halk TV, Sözcü TV, Tele 1, KRT ve TGRT gibi çeşitli medya kuruluşlarına çeşitli idari para cezaları verildi. FOX TV'ye verilen ceza, Somali Cumhurbaşkanının oğlunun karıştığı olaya ve hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya ilişkin haberlere tarafsız yaklaşılmadığı gerekçesiyle %3 idari para cezası olarak belirlendi.

Halk TV'ye terör eylemi ve LGBT+ konusundaki yayınları nedeniyle %3 idari para cezası uygulandı. Ayrıca Tele 1'e kişileri küçük düşürmek ve kara para aklama yöntemlerini tartışmak için verilen ceza, kanala %3 idari para cezası olarak kaydedildi. Benzer şekilde KRT ve TGRT de farklı gerekçelerle %3 idari para cezası aldı.

“RTÜK TARİKAT VE CEMAATLERE BOYUN EĞDİ”

CHP'nin RTÜK üyesi İlhan Taşçı, RTÜK'ün FOX TV ve diğer televizyon kanallarına verdiği cezaları sosyal medya hesabından paylaştı.

Taşçı, açıklamasında “RTÜK tarikat ve cemaatlere boyun eğdi” ifadesini kullandı.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar