Yerel seçim öncesi AKP’ye soğuk duş! Son anket sonuçları Erdoğan’ın tüm planlarını yerle bir etti

Yerel seçim öncesi AKP’ye soğuk duş! Son anket sonuçları Erdoğan’ın tüm planlarını yerle bir etti
Ünlü anket şirketlerinden olan Sonar Araştırma, İstanbul seçimleri için iki ayrı anket yaptı. Seçmenlere, "Hangi parti adayına oy verirsiniz?" ve "İBB Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?" soruları yöneltilirken, anket sonuçlarını Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından paylaştı.

Sonar Araştırma'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için gerçekleştirdiği ankette elde edilen sonuçlar, CHP'nin önde gittiğini ve İstanbul halkının İBB Başkanı olarak Ekrem İmamoğlu'nu tercih ettiğini gösteriyor.

Ankette, "Bu pazar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa oyunuzu hangi siyasi parti adayına verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 41.1'i CHP'yi tercih ederken, yüzde 39.6'sı AKP'yi destekledi. Diğer partiler ise şu şekilde sıralandı: DEM Parti yüzde 4.8, MHP yüzde 3.7, İYİ Parti yüzde 3.2, diğer partilere olan oy oranı ise yüzde 7.6 olarak belirlendi.

gcgivj-wuaa9okt-j0tf.webp

Ayrıca ankette, "Önümüzdeki yerel seçimler bittikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?" sorusu da soruldu. Bu soruya verilen açık uçlu cevaplara göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 31 oy oranıyla ilk sırada yer alırken, "Cevap yok" diyenler yüzde 29.4, "Fikrim yok" diyenler ise yüzde 14.5 oy oranına sahip oldu.

Anketin diğer sonuçlarına göre:

Murat Kurum: yüzde 6.7

Adaylara bağlı: yüzde 4.4

AKP adayını: yüzde 4.1

Kararsızım: yüzde 1.9

Hiç kimseyi: yüzde 1.8

Tevfik Göksu: yüzde 1.6

Ali Yerlikaya: yüzde 0.8

Diğer: yüzde 3.8

Anket sonuçları, İstanbul'da siyasi tercihler ve gelecekteki belediye başkanı için önemli bir gösterge olarak öne çıkıyor.

gcgjdl5wsaab13c.jpeg

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar