Fenerbahçe maça çıkmama kararı almıştı! Dev derbi öncesi Suudi Arabistan'da son durum

Fenerbahçe maça çıkmama kararı almıştı! Dev derbi öncesi Suudi Arabistan'da son durum
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak Süper Kupa maçı öncesi "İstiklal Marşı" ve "Atatürk pankartı" krizi patlak verdi. İki takımın da İstiklal Marşı okunmaması halinde maça çıkmama kararı almasının ardından ne olacağı oldukça merak ediliyor. Konuya ilişkin son açıklamalar geldi.

Maç öncesinde yaşanan gerginlik Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa maçında önemli bir durum ortaya çıkardı. İki dev kulübün karşı karşıya geleceği maç öncesi "İstiklal Marşı" ve "Atatürk Pankartı" krizi Suudi hükümeti yetkilileriyle yaşanan bir sürtüşmeyle gündeme geldi. İki takımın da maça çıkmama kararı alması üzerine Türkiye Futbol Federasyonu'ndan bir açıklama geldi.

Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu olarak, geçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile bugün Suudi Arabistan'da Süper Kupa mücadelesi verecek. Al-Awwal Park'ta (Kral Suud Üniversitesi Stadyumu) gerçekleşecek olan bu karşılaşma, saat 20.45'te başlayacak ve ATV kanalından canlı olarak yayınlanacak.

İKİ TAKIMDAN ORTAK TAVIR

İki takım arasında yaşanan gerginlik, Suudi hükümeti yetkililerinin doğrudan "Kral'ın adına konuşuyoruz" diyerek, hem tişört ve pankart kullanımını hem de İstiklal Marşı'nın okunmasını yasaklamasıyla başladı. Suudi makamlarının Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" sözlerinin yazılı olduğu pankartın maça sokulmasına izin vermemesi üzerine Fenerbahçe'nin bu durumu kabul etmediği öğrenildi.

NTV Spor'un aktardığına göre, İki kulübün de durumdan rahatsız olduğu ve yetkililerle görüşme halinde olduğu belirtilirken, Ancak İstiklal Marşı'nın okunmaması durumunda Galatasaray'ın maça çıkmama kararı aldığı iddia ediliyor.

ALİ KOÇ'TAN İLK AÇIKLAMA

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bu gelişmeler üzerine açıklama yaptı. Koç, Galatasaray derbisine çıkmak istediklerini ancak. Atatürk'ün “Yurtta sulh, cihanda sulh" pankartıyla maça çıkmak istediklerini belirtti. Koç, duruma göre hareket edeceklerini ifade etti.

Süper Kupa'nın Riyad'da oynanması konusuna da değinen Koç, "Süper Kupa'nın Riyad'da oynanması ile ilgili tartışmaları samimi bulmuyorum. İtalya, İspanya dörtlü Süper Kupa oynuyor, dünyanın gözü burada. Biz Almanya'yı istiyorduk aslında, TFF de istiyordu ama Almanya kabul etmedi" şeklinde konuştu.

GALATASARAY: MAÇA ÇIKMAYIZ

Öte yandan Milliyet’in aktardığına göre, Galatasaray'ın genel sekreteri Eray Yazgan, "İstiklal Marşı'na izin verilmezse sahaya çıkmıyoruz" ifadelerini kullanarak duruşlarını net bir biçimde ortaya koydu. Bu gelişmelerle birlikte maç öncesi yaşanan gerilim, karşılaşma öncesinde büyük bir dikkatle takip edilmeye devam ediyor.

UĞUR DÜNDAR: ALİ KOÇ MAÇA ÇIKMAYACAK

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, bu akşam Suudi Arabistan'da oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa maçı öncesi Suudi Arabistan'ın Atatürk ve İstiklal Marşı için izin vermemesi iddiaları üzerine Fenerbahçe'nin maça çıkmayacağını açıkladı.

Uğur Dündar'ın TELE 1 kanalında yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin maç öncesinde yapılacak ısınma çalışmalarına Atatürk tişörtü ile çıkma talebinin Suudi yönetimi tarafından reddedildiğini ifade etti. Dündar, "Ali Koç ve yönetici arkadaşlarımız da o halde biz de sahaya çıkmayız demişler" şeklinde konuştu.

"İSTİKLAL MARŞIMIZ OKUNACAK

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Uğur Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa Finali için Kulübümüzün ve Galatasaray'ın ortak duruşları ve TFF'nin girişimi sonucu maç öncesindeki seremonide İstiklâl Marşı'mız okunacak ve karşılaşma öyle başlayacak” ifadelerine yer verdi.

uguyur-dundar-001.jpg

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar