Yeniden Rehaf'ın İBB adayı olacağı konuşulmuştu: Yavuz Ağıralioğlu'ndan ilk açıklama geldi

Yeniden Rehaf'ın İBB adayı olacağı konuşulmuştu: Yavuz Ağıralioğlu'ndan ilk açıklama geldi
Yeniden Refah Partisi’nden İBB Başkan adaylığı için teklif götürüldüğü öne sürülen Yavuz Ağıralioğlu, iddialar hakkında ilk kez konuştu.

Sözcü TV'nin ana haber sunucusu Fatih Portakal'ın, Yeniden Refah Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı olması için teklif götürüldüğünü öne sürdüğü eski İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, ilk kez konuştu.

Daha önce de AKP'nin İstanbul adayı olacağı yönünde iddiaların ortaya atıldığını belirten Ağıralioğlu, Yeniden Refah’ın adayı olacağı iddialarını yalanladı.

"MİZACIMA UYGUN DEĞİL"

Ağıralioğlu, katıldığı bir televizyon programında iddialara ilişkin şunları söyledi: "Benimle kimse görüşmedi. Ben ilk seçim bittikten sonra da belediye ile ilgili; o zaman AK Parti için konuşuluyordu, İstanbul için konuşuluyordu. Ben, ‘Mizacım belediye başkanlığı yapmaya uygun değil’ dedim, o zaman öyle demiştim. Sonradan bu çıktı, bu nedir bilmiyorum. Benimle böyle görüşülmüş değil. Ben bunu ciddiye almadığım için çıkıp tekzip bile etmedim."

Siyasette yaklaşık 35 yıldır bulunduğunu belirten Ağıralioğlu, "Belediye başkanlığı yapayım gibi bir gündemim olmadı. Ben ciddiye almadığım için tekzip etmediğim bir haberdir. Yoksa bunu tekzip ederdim. Siyasetçiler için bir yerlere yakıştırılıyor olmak, bir yerlere yakıştırılmıyor olmaktan daha kıymetlidir" ifadelerini kullandı.

FATİH PORTAKAL NE DEMİŞTİ?

Fatih Portakal, Yeniden Refah Partisi Fatih Erbakan'ın, mayıs seçimlerinden önce İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu'na İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için adaylık teklif ettiğini ancak teklifin reddedildiğini öne sürmüştü.

Portakal, şunları söylemişti:

"Bugün bir esnaf lokantası var Kağıthane'de. 3 tane beyefendi girdi içeri, yakalarında Yeniden Refah Partisi'nin rozeti vardı. Gelen kişiler YRP'nin ilçe teşkilatında görevliler. Hayırlı olsun Fatih Bey kendi adayınızı açıklayacakmış, kim olacak, var mı kulağınıza gelen bir isim dedim. Bana 'Yavuz Ağıralioğlu olabilir' dediler. 'Hadi canım' dedim. 'Kendi parti kurmaya çalışıyor, olabilir mi ya' dedim. 'Evet' dediler, olmazsa Elif Erbakan'ı görmek istediklerini söylediler.

Yavuz Bey, teşekkür ederek YRP'den şu an için aday olmayı düşünmediğini ifade etmiş. Teklif de Fatih Erbakan'dan gitmiş."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar