CHP'ye çok sinirlenen Muharrem İnce, yerel seçim adaylığı için hangi ünlü ismin kapısını çaldı: Gizlice yaptıkları görüşme ortaya çıktı

CHP'ye çok sinirlenen Muharrem İnce, yerel seçim adaylığı için hangi ünlü ismin kapısını çaldı: Gizlice yaptıkları görüşme ortaya çıktı
Memleket Partisi'nden İBB adayı olacağı iddia edilen Mehmet Sevigen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ismi geçen kişiyi açıkladı.

Türkiye siyaseti, son günlerde hızla değişen bir sahneye tanıklık ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti arasındaki ittifakın bozulması, Zafer Partisi, Memleket Partisi ve DEM Partisi'nin seçimlere kendi adaylarıyla katılması tüm siyasi dengeleri değiştirdi. AKP ve MHP ise son yerel seçimde kaybettikleri büyükşehirleri geri almayı hedefliyor.

Deniz Baykal'ın genel başkanlığında CHP'nin en önemli isimlerinden biri olan Mehmet Sevigen'in Memleket Partisi İstanbul adayı olması öngörülüyor.

master.jpg

Mine Çakmakçı'nın sunduğu Master Rapor programına konuk olan Sevigen, Muharrem İnce'nin Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal'a adaylık teklif ettiğini belirtti.

728xauto-1-001.webp

"BİR SİYASİ PARTİ KURMA NOKTASINA GELMİŞTİK"

Mehmet Sevigen, şu açıklamalarda bulundu: "Aslı Baykal ile sık sık görüşüyoruz. Kemal Bey zamanında nasıl bizim içimiz yanıyorsa onun da içi yanıyordu. Efsane bir genel başkanın kızı olarak o da öfkesini kusuyor, siyaset yapmak istiyor. Bir siyasi parti kurma noktasına da gelmiştik. Aslı Baykal siyaseti seviyor."

650x344-asli-baykal-diktator-kilicdaroglu-chpyi-yemege-devam-etme-karari-aldi-1685302111374.webp

Program sunucusu Mine Çakmakçı'nın 'Aslı Baykal'ın babadan gelen bir politik durumu var. Memleket Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ismi de geçiyor. Aday olacak mı?' sorusuna Sevigen, şöyle yanıt verdi:

“Adaylık konusunu henüz konuşmadık. Bunu bilmiyorum. Siyaset yapmayı çok istiyor, yarın görüştükten sonra olumlu bir şey çıkar diye düşünüyorum. Siyasette yer alması gereken bir isim, adaylık teklif edildi orada problem yok ama henüz belli değil.”

728xauto-2.webp

CHP'DEN 2022 YILINDA AYRILMIŞTI

CHP üyeliğini 2022 yılında sonlandıran Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, istifasının ardından partiyi sert sözlerle eleştirmişti. Baykal, CHP'den ayrılma sebebini "CHP'nin çok radikal bir biçimde gayrimilli çizgiye savrulduğu için" olarak açıklamıştı.

Özellikle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik itirazlarını dile getiren Baykal, parti içindeki gidişata ilişkin endişelerini açıkça ifade etmişti. Baykal'ın dikkat çeken eleştirilerinden biri de Kılıçdaroğlu'nun Endüstriyel Dönüşüm Baş Danışmanı olarak tanıtılan Amerikalı düşünür Jeremy Rifkin'e yönelik olmuştu.

Baykal, Rifkin'in seçim sürecinde bir Amerikalıyı sömürge komiseri gibi sunmanın parti içinde aklın tatilde olduğunu gösterdiğini belirtmişti. "Seçime giden bir partinin sunumunda, bir Amerikalıyı sömürge komiseri gibi hem de ilk konuşmacı olarak sunmak, CHP’de aklın tatilde olduğunu gösteriyor" ifadeleriyle Baykal, partinin politikalarının ve yönelimlerinin ne denli sorgulanması gerektiğini vurgulamıştı.

1079319521-0-0-2048-2048-1920x0-80-0-0-6481a8ce15e86f233627961936330fbb.jpg

NE OLMUŞTU?

CHP ile bir süredir büyükşehirler için ittifak görüşmeleri yapan Memleket Partisi lideri İnce, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere tek başına gireceğini duyurmuştu.

İnce’nin açıklamasından sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel sosyal medya hesabından açıklama yaptı. “Muharrem İnce’nin açıklamalarını üzülerek dinledik" diyen Yücel, yapılan görüşmelerde İnce’nin belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir'de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunduğunu belirtti.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar