Kemal Kılıçdaroğlu'ndan siyasete dönüş sinyali: Çalışma ofisini meğer bunun için açmış

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan siyasete dönüş sinyali: Çalışma ofisini meğer bunun için açmış
CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu düzenli olarak akademisyenler ve çeşitli gruplardan insanlarla bir araya geldiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu ayrıca siyaseti bırakmadığını da açıkladı.

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da yeni açtığı çalışma ofisinde faaliyetlerini sürdürüyor.

6 Şubat depreminin yıldönümünde Serbestiyet’ten Hilal Köylü'ye konuşan Kılıçdaroğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın depremdeki sorumluluğuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, İktidarın deprem sonrasında askerleri hızla sahaya yönlendirmediğini hatırlatarak, geçen yıl yaşananlara tepki gösterdi. Ülkeyi 22 yıldır yöneten siyasi iktidarın, deprem anında gerekli önlemleri almadığını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, halkın mağduriyetine göz yumduğunu vurguladı. Erdoğan'ın deprem ve sorumluluğunu görmezden geldiğini savunan Kılıçdaroğlu, onun ülkeyi istediği gibi yönettiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın yerel yönetimlerle merkezi hükümet arasındaki uyumsuzluktan bahsederek, halka hizmetin seçimle ilişkilendirildiğini iddia etti.

"ERDOĞAN ÜLKESİNİ SEVMİYOR"

Vatandaşların yaşamının Erdoğan tarafından umursanmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan; depremi de sorumluluğunu da görmezden geliyor. Beşli çeteye hizmet eden Erdoğan, ülkeyi dilediği gibi yönetiyor. Şimdi de çıkıp; merkezi hükümetle yerel yönetimin bir olmadığı kentlere hizmetin gitmeyeceğini söylüyor. Halka ‘Bana oy verirseniz, size hizmet ederim. Oy vermezseniz, gözümün önünde ölseniz de, seyrederim’ mesajı veriyor. Vatandaşın hayatı Erdoğan’ın umurunda değil. Erdoğan, şaşırtmıyor. Vatandaşını ve ülkesini işte bu derece sevmiyor. Bir zamanlar hakaret ettiğinin (Mısır Cumhurbaşkanı Sisi) ayağına gidip, üç-beş kuruş koparma planı yapıyor. Aslında Erdoğan hakkında konuşmak bile benim ağırıma gidiyor” ifadelerini kullandı.

SİYASETİ BIRAKTI MI?

Siyaseti bırakmadığını ve zamanının belirli konuları derinlemesine düşünmek için olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, Ankara'daki ofisinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Günlük olarak vatandaşlarla ve ziyaretçilerle görüşmeler yaptığını aktaran Kılıçdaroğlu, belirli aralıklarla akademisyenlerle toplandığını ifade etti. Kılıçdaroğlu ayrıca, gazetelere makaleler yazdığını ve çocuklarıyla vakit geçirdiğini paylaştı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar