Yaptığı o paylaşım adaylığını engelledi: Hacer Foggo'nun üstünün çizilmesinin nedeni belli oldu

Yaptığı o paylaşım adaylığını engelledi: Hacer Foggo'nun üstünün çizilmesinin nedeni belli oldu
CHP lideri Özgür Özel, İzmir Konak Belediye başkan aday adayı Hacer Foggo’nun aday olmamasının perde arkasını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Konak Belediye başkan aday adayı Hacer Foggo'nun 15 Mayıs'ta yaptığı "Gidiyoruz" paylaşımı nedeniyle aday gösterilmediğini açıkladı.

Partinin üst organları, İzmir adaylarını belirlemiş ve Konak'tan başkan aday adayı olan Foggo'nun adaylık başvurusu kabul etmemişti.

foggo.jpg

Foggo, konuyla ilgili olarak Twitter üzerinden CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ve parti kurmayları Veli Ağbaba ile Aylin Nazlıaka'yı etiketleyerek bir mesaj paylaştı. Mesajında, "Siz beni sığdıramadınız CHP'ye oysa ben sığınılacak bir liman değil, talana, yoksulluğa karşı mücadele edecek kamusal bir alan için aday oldum. Şimdi yine ülkenin her yanındaki o girilemeyen evler, o sokaklar beni bekler." ifadelerini kullandı.

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın canlı yayınına katılan Özgür Özel, kendisine yapılan itirazlar sonucunda Hacer Foggo'nun adaylık talebinin reddedildiğini açıkladı. Özel, MYK'ya sunduğu aday listesinde Foggo'nun yer aldığını ancak havaalanından paylaştığı bir fotoğraf nedeniyle büyük bir itirazla karşılaşıldığını belirtti. İzmir'den bir kadın kolları başkanının aday gösterilmesi için yapılan itirazların ciddi bir mücadele gerektirdiğini belirtti.

PAYLAŞIMI OLAY OLDU

Hacer Foggo, daha önce CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü olarak görev almış ve 14 Mayıs seçimlerinde İzmir 2. bölgeden milletvekili adayı olarak gösterilmişti. Ancak seçimde başarılı olamayarak 8. sıradan aday gösterilmiş ve milletvekili seçilememişti. Foggo, seçimin ardından havalimanından paylaştığı bir fotoğraf ile "İzmir dün ben geliyordum, bugün biraz gidiyoruz" diyerek duygusal bir veda mesajı paylaşmıştı. Paylaşımın altında, Foggo'nun vekil seçilememesine tepki gösteren seçmenler destek mesajları paylaşmıştı.

FOGGO'DAN FOTOĞRAF AÇIKLAMASI

Foggo, Özel’in açıklaması üzerine Twitter’dan, ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bir gün paylaştığı İstanbul’daki çalışmalarını anlatan videoyu alıntılayarak şu ifadelere yer verdi:

“Benim adaylığıma PM’de itiraz edip İzmir’den ayrılış fotoğrafımı gerekçe gösterenlere bir çift sözüm var, ben İzmir’de iken CHP Genel Merkezi’nden aradılar ve İstanbul’a geçmemi, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için İstanbul’da çalışmamı istediler. Buyrun o tarihte paylaştığım ve adaylığımı engelleyen kadın kollarına İstanbul’dan tatil videom.”

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar