Federasyondan flaş karar! Var Odası konuşmaları yayınlanacak

Federasyondan flaş karar! Var Odası konuşmaları yayınlanacak
TFF Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, önümüzdeki günlerde Futbol arenasında bazı değişiklikler yapacaklarını duyurdu. VAR kayıtlarının açıklanacağını belirten Eröğüt, Türk futbolunda yeni bir döneme girileceğini vurguladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda, Trendyol Süper Lig'de hayata geçirilen Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin detayları, VAR kayıtlarının yayınlanıp yayınlanmayacağı, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) yapısındaki değişiklikler gibi konular ele alındı.

0x0-tffden-flas-karar-var-kayitlari-aciklanacak-1706687954045-001.webp

Toplantıda konuşan Mustafa İlker Coşkun, VAR Merkezi'nde VAR hakemi olarak görev yaptığını belirterek, Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin işleyişini ayrıntılı bir şekilde anlattı. Coşkun, Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi ile maç stadyumlarına yerleştirilen yüksek çözünürlüklü kameraların anlık olarak VAR merkezine görüntü ilettiğini ve bu sayede ofsayt pozisyonlarının saniyeler içinde sonuçlandığını vurguladı. Ayrıca, yeni sistemle birlikte "insani" müdahalelerin azaldığını ve teknolojinin daha etkin bir şekilde kullanıldığını belirtti.

VAR KAYITLARI YAYINLANACAK

VAR kayıtlarının kamuoyuyla paylaşılması konusuna da değinen Mustafa Eröğüt, Süper Lig maçlarındaki VAR kayıtlarının yayınlanması için çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Eröğüt, İspanya La Liga'da olduğu gibi VAR kayıtlarının hakemlerin VAR'a çağrıldığı pozisyonlarla sınırlandırılarak günün maçları bittikten sonra yayınlanabileceğini ifade etti. Konuyla ilgili testlerin yapıldığını belirten Eröğüt, en kısa sürede kararların kamuoyuna duyurulacağını belirtti.

0x0-tffden-flas-karar-var-kayitlari-aciklanacak-1706687972506-001.webp

YENİ SİSTEM SÜPER LİG'İN 26. HAFTASINDA GELİYOR

Ayrıca, Türk futbolunun hakemlik yapısında değişiklik yapılacağını söyleyen Eröğüt, UEFA'nın üst düzey görevlilerinden oluşan bir gözlemci grubunun notlarının hakem puanlamasında daha etkili olacağını ifade etti. Bu yeni sistemle birlikte, maça giden gözlemcilerin notları ve TV gözlemcilerinin etkisi azalacak, UEFA'nın gözlemci grubunun etkisi artacak.

Stattaki maç gözlemcilerinin hakem puanına etkisi yüzde 30 olacak. VAR hakemleri ve maç hakemlerinden oluşan 119 kişinin anketiyle verilen notların toplam nota etkisi ise yüzde 20 olacak.

Yeni sistemin Trendyol Süper Lig'de 26. hafta maçları itibarıyla uygulanması bekleniyor.

752x395-tffden-flas-karar-var-kayitlari-aciklanacak-1706687927769-001.webp

MHK YAPISINDA DEĞİŞİKLİK

Son olarak, MHK'nin yapısında değişiklik öngören Eröğüt, planlamaya göre yeni MHK'nin 5 üyeden oluşacağını belirtti. Bu üyelerin 3'ünün TFF tarafından, 2'sinin ise Kulüpler Birliği tarafından önerilecek kişilerden oluşacağını ifade etti ve bu değişikliğin FIFA kurallarına uygun olduğunu vurguladı. Yeni sistem, Trendyol Süper Lig'de 26. hafta maçları itibarıyla uygulanmaya başlanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar