DEVA ve İYİ Parti’yi reddetti: CHP’den aday gösterilmeyen Hacer Foggo hangi parti ile görüştüğünü açıkladı

DEVA ve İYİ Parti’yi reddetti: CHP’den aday gösterilmeyen Hacer Foggo hangi parti ile görüştüğünü açıkladı
CHP’den aday gösterilmeyen Hacer Foggo, Sözcü TV canlı yayınında hangi parti ile görüşmeye başladığını açıkladı.

Konak Belediye Başkan adaylığı için CHP tarafından gösterilmeyen ve DEVA Partisi'nden gelen teklifi reddeden Hacer Foggo, yeni bir siyasi yola girdiğini açıkladı. Sözcü TV'ye konuk olan Foggo, başka partilerle görüşmelere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yoksulluk konusunda uzun yıllardır çalışmalarda bulunduğunu vurgulayan Foggo, “Bundan 2-3 yıl önce Saadet Partisi, İstanbul Kadın Kolları bir araya gelmişler ve 8 Mart'ta bir dayanışma ödülü vermişlerdi. Hatta yine Sayın Mansur Yavaş'ın, Sayın Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı bir toplantıda, İYİ Parti'nin bir toplantısında, Sayın Ümit Özlale'nin organize ettiği yine yoksullukla ilgili bir toplantıda ben katılmıştım. Bunu neden söylüyorum? Çünkü yoksulluk meselesine biraz gerçekten bütün partilerin hak temelli bir sosyal politika, hak temelli bir yoksulluk politikası olsun diye ben yıllarca çalıştım" ifadelerini kullandı.

"SOL'A YAKIN BİR İNSANIM"

“Cumhuriyet Halk Partili belediyelere de bunu gidip anlattım" diyen Foggo, şunları aktardı: “O mahallede hangi belediye varsa orada bir sorun varsa orada o sorun yapılmıyorsa Benim için oradaki belediyenin AK Partili ya da Cumhuriyet Halk Partili olması değil. Bazıları reddetti, bazıları yaptı. Ama birazcık meseleye böyle böyle bakıyorum”

.Politika görüşü olarak sol kesimden gelen bir insan olduğunu dile getiren Foggo, “Çok uzun seneler, yıllar önce ben Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nde de çalışmış bir insanım ilk kurulduğu zamanlarda. Yani benim hayata bakışım böyle olduğu için kendilerine teşekkür ettim" şeklinde konuştu.

HANGİ PARRTİ İLE GÖRÜŞÜYOR?

Foggo, CHP'nin aday göstermemesi üzerine başka partilerden teklif aldığını belirterek, "TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan aldığım bir telefon var. Ayrıca TİP'in İzmir ekibi ve yetkili kurulları da benimle iletişime geçti. Onlarla da bir görüşme gerçekleştirdim" diye konuştu.

Hacer Foggo, gelecekteki siyasi tercihini belirlemek için görüşmelerine devam edeceğini vurgulayarak. "TİP ile tekrar görüşmeye devam edeceğiz" dedi.

CENGİZ TOPEL YILDIRIM'IN ÇAĞRISINA YANIT

İYİ Parti'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım, sosyal medya hesabından Hacer Foggo'ya çağrı yaptı.

cengiz-topel-yildirim-q6nw-cover.webp

Yıldırım açıklamasında, "Cumhuriyetimizin kalbi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emaneti olan Ankara'yı birlikte yönetmeye başladığımızda başkentten doğan ışıkla Türkiye'ye örnek olabiliriz. Sizi birlikteliğe, halkımıza hizmet etmeye davet ediyorum. Ezilenler, yoksullar, dezavantajlı bireyler için İYİ’likte buluşalım" dedi.

Yıldırım, Hacer Foggo'ya yaptığı paylaşımını bir süre sonra sildi.

1212-slgo.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar