Yapay zeka ile sesini kopyalayan kişiye para verecek!

Yapay zeka ile sesini kopyalayan kişiye para verecek!
Kanalı müzisyen Grimes, yapay zekayla sesini yeniden üretip başarılı bir şarkı yapanla, kazandığı parayı bölüşecek.

Geçtiğimiz günlerde ABD’li müzisyenler Drake ve The Weeknd, sesleri yapay zeka aracılığıyla taklit edilerek üretilen şarkıyı müzik platformlarından kaldırtmıştı. Oysa Grimes, “Böyle bir işe girişen olursa şarkını telif hakkını paylaşmaya hazırım” diyor.

TikTok’ta ‘@ghostwriter’ isimli bir kullanıcı, yapay zeka araçlarını kullanarak Drake ve The Weeknd’e daha önce olmayan bir şarkıyı söyletmiş, ‘Heart on My Sleeve’ adlı şarkı Spotify dahil çeşitli platformlardan yayınlamıştı. Beklendiği üzere Drake ve Weeknd şarkıyı kaldırttı. Müzik endüstrisinde işleri kökünden değiştirmesi beklenen bu teknoloji bazı sanatçıları korkutsa da bazıları tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Grimes, Drake ve The Weeknd’le ilgili gelişmelerden sonra yapay zekaya ‘dostluk eli’ uzattı. 35 yaşındaki müzisyen, ‘Sesi kullanılarak hazırlanan başarılı bir şarkının telif ücretinin yarısını şarkıyı yapana vereceğini’ Twitter hesabının tepesine ‘tutturdu’. “Birlikte çalıştığım sanatçılarla da bu şekilde anlaşma yapıyorum. Sesimi kullanmaktan çekinmeyin.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar