Google, virüsleri tespit edebilen yapay zeka geliştirdi!

Google, virüsleri tespit edebilen yapay zeka geliştirdi!
Yapay zeka ve siber güvenlik bir araya geliyor. Google, Sec-PaLM diline dayanan yeni güvenlik paketini erişime açtı.

Google, yapay zekanın kullanım alanını genişletiyor. Güvenlik için özel olarak tasarlanmış yapay zeka destekli yeni güvenlik paketini duyurdu. Özellikle şirketlere ve ticari müşterilere yönelik Cloud Security AI Workbench, Sec-PaLM diline dayanıyor.

Google, birkaç yıl önce yapay zeka dil modeli olan PaLM’ı duyurdu. Şirket tarafından düzenlenen yeni bir konferansta ise bu dil tarafından desteklenen yeni siber güvenlik paketi görücüye çıktı. Cloud Security AI Workbench, başlıca güvenlik açıklarını hedef alacak. Konuyla ilgili verdiği bilgilendirmede Google, güvenlik araçları paketini Sec-PaLM ile geliştirdiğini söyledi. Bu dil modeli; güvenlik açıkları, kötü amaçlı yazılım, tehdit göstergeleri ve tehdit aktörleri gibi popüler güvenlik istihbaratıyla eğitildi. Ancak güvenlik paketi sadece yapay zekadan destek almıyor. Google’ın açıklamasına göre, kötü amaçlı komut dosyalarını analiz eden VirusTotal Code Insight Cloud Security AI Workbench’e dahil edildi. Kötü amaçlı yazılımların tespiti ise VirusTotal ile işlenecek.

Yapay zeka araçlarının siber güvenlik alanında ne kadar başarılı olacağını şimdilik bilmiyoruz. Tehdit aktörlerinin her geçen gün yeni bir açıktan yararlandığını düşünürsek, yapay zekanın tam koruma sağlamasının mümkün olmadığını belirtelim. Bu, yapay zekanın kullanılacağı alanlardan sadece birisi. Örneğin Bill Gates’e göre ilerde çocuklar okuma ve yazmayı yapay zeka sayesinde öğrenecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar