İtalya, ChatGPT kararını değiştirdi!

İtalya, ChatGPT kararını değiştirdi!
Son dönemin popüler yapay zekâ destekli sohbet aracı ChatGPT geçtiğimiz haftalarda çeşitli sorunlar sebebiyle İtalya’da yasaklanmıştı. İtalya, ChatGPT hakkında yeni bir karar aldı.

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT sohbet robotu, İtalya’nın veri koruma otoritesi tarafından gündeme getirilen sorunları ele almasının ardından İtalya’da yeniden erişime açıldı. ChatGPT’nin yeniden ülkede hizmet vermeye başladığını OpenAI ve ajans doğruladı.

Microsoft destekli OpenAI, ülkenin Garante olarak da bilinen veri koruma yetkilisinin ChatGPT’yi geçici olarak yasaklaması ve yapay zekâ uygulamasının gizlilik kurallarını ihlal ettiği şüphesiyle ilgili bir soruşturma başlatması sonrasında geçen ay İtalya’da ChatGPT engellenmişti. Garante, sohbet robotunun ülkede tekrar faaliyete geçmesine izin verme konusunda endişeleri gidermek adına OpenAI’ye Pazar gününe kadar bir süre tanımıştı.

Kurum, ChatGPT’nin sohbet botunu “eğitmek” adına “kişisel verilerin büyük çapta toplanmasını ve saklanmasını haklı gösterecek herhangi bir yasal dayanağın bulunmadığını” dile getirmişti. Kurum ayrıca, OpenAI’yi 13 yaşında ya da daha büyük olması gereken ChatGPT kullanıcılarının yaşını kontrol etmemekle suçlamıştı. OpenAI, kurumun bu talebi üzerine İtalya’daki kullanıcıların kaydolduktan sonra yaşlarını doğrulamak adına bir aracı kullanıma sunduğunu açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar