Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Yanık

Karanlığı aydınlatan bir ışık her ne kadar insanı heyecanlandıran bir şey olsa da bu hafta gecemizi aydınlatan şey yanmakta olan ağaçlar ve onların arasında hayatlarını kurtarmaya çalışan canlar oldu.

Televizyonları karşısında yaşananları izleyenlerin yanaklarından birer damla yaş süzülürken, olayın bizzat içinde olanlar kaybettiklerine ağlıyordu. İnsanların böylesi zamanlarda girdikleri o dayanışma ruhu gerçekten de çok özel bir hal alıyor.

Özellikle sosyal medya hesaplarını böylesi zamanlarda daha da aktif kullanmaya gayret eden ünlülerin sayfaları yaşanan trajediyi gözler önüne sererken, acıyı dindirmek adına neler yapabileceklerine dair sorular sormaktan da çekinmediler.

Bu yaşanan dayanışma ve üzüntü ortamında kimi ünlü isimlerse bir teknede 'yanık' teniyle birlikte güneşlenirken çekilmiş fotoğrafını paylaşmayı tercih etti. Ne ilginçtir ki bu ünlü isim 'yanık' temalı karesinin arkasında yanmakta olan ormanları kullanmıştı.

Bazı konulara fazlaca duyarlılık göstermek konuyu amacından saptırabiliyor olsa da yangın gibi yıkıcı sonuçlar doğuran bir gerçeğe kayıtsız kalmak da son derece üzücü oldu.

Ünlü isim yaptığı bu paylaşımı sayfasında göstermekte bir süre ısrarlı davranmış olsa da paylaşımının altına gelen yoğun tepkilerin sonrasında 'yanık' karesini silmeyi tercih etti.

Yaşamın kaynağı olan ormanlarımızın böylesi bir yıkımın ve acının merkezi olması geleceğe dair hayallerimizin gökyüzünü kaplayan gri bulutların arasında kaybolması, geride bıraktığımız haftaya damga vuran en önemli olay oldu.

Hemen her doğa felaketinde olduğu gibi yine uzun uzun hemen herkesin bildiği konular sanki çok yeni şeylermiş gibi tartışıldı. Sabahlara kadar konuşuldu.

İnsanların akıllarında kalanlarsa ana dair paylaşılan fotoğraflar oldu. Evini kaybetmiş acılı bir kadının feryadını gösteren o sessiz çığlığı iliklerimize kadar duymamızı sağlayan kare…

Evleri yanarken ne yapacaklarını şaşırıp tam da ateşin kalbinde hayatını kaybeden hayvanların fotoğrafları…

Büyümesi yıllar süren ama yanmaları saniyeler içinde gerçekleşen o dev ağaçlardan geriye kalanlar…

Ve tüm bu acı paylaşımların kenarında bir yerinde teknesinin üzerinde poz veren 'yanık' tenli ünlü kadın…

Anları ölümsüzleştiren fotoğraflar belki de en etkili anlatım biçimlerinden biridir. Çok şey söylemeden en derin duyguların karşı tarafa akıp gitmesine yardımcı olur.

Üzerine romanlar, şiirler yazdırır…

Sanatın her dalı kendini ifade etmenin farklı bir yolunu sunar insana. Kimi zaman tarihin tanıkları olurlar kimi zaman da yarına dair hafızalarımızı oluştururlar. Unutmamak ders almak adına…

Yangın yeriydi hayat is kokusunun ciğerlere sindiği

Yürekleri ısıtan sıcak bu defa ölümü getirmişti yanında

Gözyaşları yetmedi söndürmeye ve bu duyguların hiçbirini anlamadı o 'yanık' tenli kadın…

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları