Yandaş gazeteci AKP'ye isyan etti: Açız, kiramızı ödeyemiyoruz

Yandaş gazeteci AKP'ye isyan etti: Açız, kiramızı ödeyemiyoruz
Hadi Özışık, Sedat Peker ile yaptığı görüşmenin ortaya çıkmasının ardından internet sitesine AKP tarafından reklam ambargosu uygulandığını ve kardeşi Süleyman Özışık’ın kirasını bile ödeyemeyecek duruma geldiğini söyledi.

Sedat Peker''in Türkiye''den kaçmasının ardından özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı polemiklerle birlikte Peker tarafından birçok gazeteci ve siyasetçinin konuşmaları yayınlanmıştı. Suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker ile yaptığı görüşmeyle gündeme gelen Hadi Özışık, YouTube kanalına "Hadi Özışık''ı İndirin!’ Haber Geldi 3 Milyon TL Karşılığında Benim De Kalemimi Kırmışlar!” başlıklı bir video yükledi.

"BEN SİZE NE YAPTIM"

Sedat Peker''in Özışık ile yaptığı görüşmeyi paylaşmasından bu yana uzun bir süredir gündemden uzak kalmaya çalışan Özışık, Youtube kanalına yüklediği video ile AKP''ye isyan etti. Özışık, "Sedat Peker''le konuştum diye beni hain ilan ettiniz. Şimdi de itin kopun kucağına atıyorsunuz. Al, başıma ne gelse önemli değil. Öldükten sonra bir şeyler söyleriz... Ben ne yaptım size kardeşim? 60 kişinin çalıştığı İnternet Haber grubuna siz reklam ambargosu koyuyorsunuz. Ben ne yaptım ya? Kardeşim Süleyman Özışık ne yaptı? Aç, susuz 19 aydır kirada yaşıyor, kirasını ödeyemiyor. İşsiz kalmış… Ne yaptık biz, ne yaptık? İnternet Haber’e reklam gittiği zaman, ‘kesin orayı, vermeyin’ demenin sebebi ne? Niye bize engel oluyorsunuz. Biz ne ihanet içerisinde olduk?" ifadelerini kullandı.

SÜLEYMAN SOYLU İLE ESKİ DOSTTU

Daha önce de kendi YouTube kanalından yayınladığı videoda işsiz kaldığı dönemden bahseden Özışık, 1999’da İstanbul’a gelip Soylu’ya danışman olma hikâyesini anlatmıştı. Soylu''ya övgülerde bulunan ve kendisine çok iyi imkanlar sağladığını belirten Özışık, 100 liraya ihtiyacı olduğu dönemde Soylu''nun kapısını çaldığını ifade ederek şunları dile getirmişti:

"Ankara''dan İstanbul''a nasıl geldim? Süleyman Soylu aradı. O bana şöyle hitap eder ''Hadi Ağa''. Sana bir şey söyleyeceğim ama hakikaten utanarak söylüyorum. Biz Doğru Yol Partisi iktidarı döneminde hiçbir şey yapamadık ve sizler böyle işsiz kaldınız ve elimizden de bir şey gelmiyor. Fakat şu anda benim elimden bir şey geliyor. Eğer bana kırılmazsan, Gaziosmanpaşa belediye başkan adayı olacağım, bana danışmanlık yapar mısın? Hay hay dedim. Atladım geldim İstanbul''a. Süleyman Soylu ile görüştüm, oturduk şartları konuştuk. Soylu bana çok iyi imkânlar sağladı. Altıma bir araç verdi, güzel bir maaş verdi, güzel bir makam verdi. Büyük bir vefa göstermişti bana. Yani ben işsizken, güçsüzken, 100 lira paraya ihtiyacım varken, Süleyman Soylu kapımı çaldı."

MAAŞ ÖDEYEMİYORUZ

YouTube''daki açıklamalarının ardından Gerçek Gündem''den Ece Seçil Şahin''e konuşan Hadi Özışık, reklam ambargosu uygulandığını ifade ederek İnternethaber''i kapatabileceklerini söyledi. Özışık, alıcı çıkması durumunda ise internet sitesini satmayı düşündüğünü belirtti.

Özışık, sahibi olduğu İnternethaber''e yönelik reklam ambargosunu şu sözlerle anlattı:

"İnternethaber şu anda 23 yıllık bir site. 50-60 tane çalışan arkadaşımız var. Bunu özellikle belirtiyorum, benim şahsi bir kaygım yok. Benim gelirim var. Ben yarın İnternethaber''i kapattığımda maddi olarak herhangi bir sorun yaşamayacağım, bunu biliyorum. Kira gelirim var. Facebook ve Youtube''dan gelirim var. Fakat İnternethaber''de benimle 20 yıldır çalışan editör arkadaşım var. Ben İnternethaber''i kapattığımda bu arkadaşların tamamı işsiz kalacak. Gelirle gider birbirini karşılamadığı zaman, dolayısıyla şu anda düşünüyoruz. Ayakta kalabilir miyiz, kalamaz mıyız diye düşünüyoruz. Maaş ödememeye başladık, cepte olan her şeyi yine personel için giderlerimiz için harcadık. Çok zor durumda kalmamız durumunda maalesef kapatmak durumunda kalacağız.”

SÜLEYMAN SOYLU''YU ELEŞTİRMİŞTİ

Sedat Peker ve Süleyman Soylu arasındaki polemiğin tavan yaptığı günlerde Hadi Özışık''ın ikili arasında arabuluculuk yapmaya çalıştığı iddia edilmişti. Özışık, söz konusu iddiaları “Peker ile Süleyman Soylu arasında arabuluculuk yaptıysam şerefsizim” diyerek yalanlamış ancak daha sonra Peker, Özışık ile arasında geçen konuşmayı yayınlayarak ifşa etmişti. Aynı zamanda İnternet Haber’in sahibi Hadi Özışık, Peker ile yaptığı görüşmenin ortaya çıkmasından sonra, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından eleştirilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar