Sedat Peker'in söylediği limanda kilolarca uyuşturucu yakalandı!

Sedat Peker'in söylediği limanda kilolarca uyuşturucu yakalandı!
Sedat Peker'in kokain ve uyuşturucu ticaretinin merkezi olduğunu iddia ettiği Mersin Limanı'nda 56 kilogram kokain ele geçirildi.

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan ve şu an Birleşik Arap Emirlikleri''nde bulunan Sedat Peker, geçtiğimiz yıllarda yayınladığı videolarda Mersin Limanı''nı işaret etmiş ve Türkiye''de uyuşturucu ticaretinin merkezlerinden biri olduğunu iddia etmişti. Peker''in açıklamalarının ardından Mersin Limanı''nda defalarca kez uyuşturucu yakalanırken, son olarak da 56 kilogram kokain ele geçirildi.

EKVATOR''DAN GETİRİLDİ

DHA''da yer alan habere göre, Mersin Limanı’na Ekvator’dan gelen bir gemide 56 kilogram kokain ele geçirildi. Mersin Gümrük Muhafaza Kaçaklık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, geminin limana yanaşmasından itibaren konteynerı izlemeye aldı. Gemi, liman sahasına indirildikten sonra x-ray taramasından geçirildi. Sonrasında ise narkotik dedektör köpekler eşliğinde gemi arandı.

SOĞUTUCUYA SAKLANMIŞ HALDE BULUNDU

Yapılan detaylı arama kapsamında, konteynerin soğutucu bölümüne saklanmış çok sayıda kokain dolu paket ele geçirildi. 56 kilogram kokaine emniyet güçlerince el konulurken, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da soruşturma başlatıldı.

PEKER MERSİN LİMANI HAKKINDA NE DEMİŞTİ?

Sevkiyat, bir süre önce sosyal medya üzerinden uyuşturucu trafiğine ilişkin açıklamalarda bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker’i akıllara getirdi. Peker, açıklamalarında Türkiye’ye uyuşturucu girişiyle ilgili Mersin Limanı’nı işaret etmişti.

Peker, “Mersin Limanında ve körfezdeki limanlarda tonlarca kokain yakalandı. Bu kokainler kimin? Yine ses yok. 10 gram uyuşturucu yakalayıp, 7-8 kişiyi tutuklatıp kahramanlık yapan süslü sülü; kesin cezaevine gireceksin" demişti.

Peker ayrıca yakalanan uyuşturucu maddeler ile ilgili şu iddiaları öne sürmüştü:

“Devamlı şu kadar kokain yakaladık, bu kadar kokain yakaladık diyor ya; ben size bu kokainlerin yerine diş sağlığıyla ilgili maddelerin nasıl imha edildiğini bu kokainlerin ise Avcılar bölgesindeki rezidanslar başta olmak üzere şehrin içindeki bazı lüks rezidanslardaki dairelerde, orta ölçekli torbacılara nasıl satıldığını önümüzdeki günlerde ispatlarıyla, keyifle anlatacağım”


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar