Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Uzaktan bakanlar

Yaşantınızı düzgün sürdürebilmek adına kendinizi tamamen gündemin uzağında tutamazsınız. Gülşen adlı şarkıcının sahnede ekip arkadaşıyla yaptığı sohbete aşina değilseniz sonrasında gelişen sürecin ne anlam ifade ettiğini anlayamaz. Yaşanan hapis sürecine dair doğru kelamlar edemezsiniz. Aslında temelinde son derece önemli bir konu olduğunun farkında olamayıp ''Neden Gülşen tartışıyoruz?'' derken bulabilirsiniz kendinizi…

Gündemi takip etmek kadar anlamlandırmak da önemli. Türkiye''nin gündemi öylesine karışık ve iç içe geçmiş bir yapıda ki yaşananları takip etmek ve bunlara göre bir yön tayin etmek inanılmaz zor...

Bir kere değişim hızı inanılmaz şaşırtıcı, gün içerisinde hayati öneme sahip konu başlıkları gündeme girip sonrasında önemini yitirebiliyor. Ya da hayatınızın hiçbir noktasına temas etmeyecek bir konu başlığı günlerce ülke gündemini meşgul edebiliyor. İşte tam da bu yüzden yakından takip etmek gerekiyor olup biteni, uzaktan bakarak sadece buzlu cam arkasından şekiller seçebiliyoruz hayatımıza dair…

Dost meclislerinde sohbet açmak için takip etmiyoruz gündemi... Çevremizde neler olup bittiğini anlamak için de takip ediyoruz. Sevdiklerimizi yaklaşan tehlikelerden korumak ya da yatırımlarımızı güvene almak adına gündemi takip etmekten geri durmuyoruz.

Gündeme uzaktan bakmak değil de yakından takip etmek demek geçmişi doğru sorgulamanın onunla hesaplaşmanın ne kadar önemli olduğunu da ortaya koyan bir şey... Misal geçmişte doğru düzgün vedalaşıp kapatamadığınız defterlerin yıllar sonra yeniden açılıp sizlere ''umut'' diye sunulduğunu görüp hayret edebiliriniz. Eski boş gündemlerin yeniden tedavüle sokulmaya çalışıldığını görüp gardınızı ona göre alırsınız.

Verilen sözlerin tutulup tutulmadığını da en iyi gündem takipçileri bilir... Verilen tarihlerdeki tutarsızlığı yakalar sözlerini tutmayan insanların ne hale geldiğini kendi gözlerinizle görürsünüz.

Yıllar geçse de hiç değişmeyen yüzlerce gündem başlığına takılıp düşmeden yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Bir insan olarak bunca madde arasında biraz da olsa ''huzur'' arıyoruz.

Eğitim ve öğretim döneminde kaldıysa gündeminiz, tarım anlamında kendi kendisine yeten bir ülke olduğunu bildiğiniz Türkiye''nin nasıl olup da gemilerle gelen yağlara sevindiğine ve bu konunun zafer kazanmış bir komutan edasıyla gündemde tutulduğuna hayret edebilir yaşananlara uzaktan bakmaya devam edebilirsiniz.

Her dönem kalabalık ve yoğun bir gündeme uyandığımız ülkemizde hepsi bize dair ve hepsi de birbiriyle ilişkili yüzlerce gündem maddesi arasından kendimize en lüzumlu gördüklerimizi alıp bunlar üzerine yorumlar yapıp adımlarımızı bunlara göre atıyoruz. İşte tam da bu yüzden gündemin nabzını tutmalıyız onu gerçekten yaşamalıyız öyle uzaktan bakıp da ahkam kesmeye çalışmamalıyız.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları