Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Unutalım gitsin!

İnsanlığımızın gerçekten de sorgulanması gereken bir dönemini yaşıyoruz. Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik, son bulan yüzlerce hayat zaman geçtikçe sanki hiç yokmuşçasına bütün bunlar yaşanmamışçasına unutuldu gitti. Şimdilerde Ukrayna üzerinden gelen tahılı ve Rusya üzerinden gelen gazı tartışıyoruz.

Bize verilenlerle hareket ettiğimiz ve onlarca acıyı sorgulamadığımız sürece her gün yeni bir ''malzeme'' ile hayatımızı sürdürmeye devam edeceğiz gibi görünüyor. Şimdi de Çin ve Amerika gerginliğine dair haberler okumaya başladık.

Dünya devletleri savaş çıkarmayı çok seviyor gibi bir izlenim uyanıyor bu tarz haberleri okudukça... Rüzgârı kontrol edeceklerini düşündükleri için böylesine hoyrat davranıyorlar hiç şüphesiz. Güçlerini sınamak için çıkardıkları bu savaşlarla hem yerlerini sağlamlaştırıyor hem de yeni silahlarını denemiş oluyorlar.

Gücünüz çok da fazla olmadığında bu kurguların içerisinde yok olup gidiyorsunuz.

İşte tüm bu bilgilerin ve kötü tecrübelerin ışığında dünya yeni kaosların içinde oradan oraya savruluyor. Yıllar içerisinde gelişen teknolojinin tüm bu savaşları ve ölümleri durdurabileceğini düşünerek bekliyorsun ve ümit ediyorsun ancak günün sonunda sadece savaş alanından daha net görüntüler sunan bir televizyonun karşısında buluyorsun kendini...

Unutuyoruz, unutmak için yatıyoruz uykuya, elimizden bir şey gelmediğini bildiğimiz her konuda olanları unutmaya kodlanmışız adeta...

Yaşamak ve yaşatmak üzerine kurulması gereken düzenlere halen çok uzağız! İnsan öldürerek huzur bulmaya, gücünü korumaya çalışan zihniyetlerin hükmettiği 2022 dünyasında yapılan onlarca bilimsel araştırmanın ne kadar da gereksiz harcamalar olduğunu düşünüyor insan...

Mars''ta su bulmanın, yaşanabilir yeni gezegenler keşfetmenin peşindeki bir grup insanın karşısında gökyüzünden masumların üzerine bombalar yağdırabilen bir sistem görüyoruz...

Sanıyorsun ki herkes el ele tutuşup barış ve kardeşlik şarkıları söyleyecek ve kötü günleri geride bırakmak adına el ele çalışacak. Çünkü her zaman yazılıp çizildiği gibi ölümlü dünyanın fani bedenleri olarak verdiğimiz zararların sonuçları çok korkunç olabiliyor.

Modern dünyada yapılan her eylemin makul bir sebebi bulunuyor! Kötülüklerin yaşanmaması adına kurulan topluluklar bile işlevsellikten uzak!

Üzerine yazılan onlarca kitaba, ne kadar kötü olduğunu gösteren yüzlerce, binlerce film ve belgesele rağmen halen savaş çıkarmayı, başka ülkelerin sınırlarından içeriye askerî birlik göndermeyi bir çözüm olarak görüyoruz.

Modern insan kendisinden uzakta olduğu sürece yaşanan hiçbir felaketi umursamayacak bir hale geldi. Günü kurtarmak yetiyor, uzaklardakilere ne olduğu pek de umurumuzda olmuyor. Unutuyoruz, unutmak istiyoruz, unutturulsun istiyoruz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları