Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Ünlülerle dolandırmak

Yıllar önce dönemin ünlü yüzlerini kullanarak reklamlarında oynatan ve insanları dolandıran isimler vardı. Yeşilçam'ın usta isimlerini kamera karşısına geçirerek insanların kolay yoldan zengin olma hayallerini gerçeğe dönüştürmeyi vaat eden bu isimler aslında onların geleceklerini çalacak kişilerdi.

Aradan yıllar geçti teknoloji ve imkanlar gelişti insanlar daha da zeki oldu… Diye düşünürken komedyen Cem Yılmaz ve ağabeyi Can Yılmaz'ın yaptığı paylaşımlar dolandırıcıların ünlü kullanma heveslerinin halen değişmediğini bizlere bir kez daha gösterdi.

Çünkü milyonlarca insanın gönlünde taht kuran isimler sayesinde varılmak istenen noktaya çok daha kolay ulaşılıyordu. Her ne kadar yapılan dolandırıcılığın boyutu çok büyük olmasa da yarattığı rahatsızlık ciddi boyutlardaydı.

İşte Cem Yılmaz'ın ağzından yapılan dolandırıcılığın hikayesi:

"Sosyal medyadan bu ara sıkça restoran, büfe, yok efendim otel gibi mekanları arayıp 'kardeş meraba ben Cem Yılmazım! Yok işte ben abisiyim... Zafer abinin selamı var gibi kartım pinini unuttum az sonra bizim yeğen gelecek 1700 lira veriver' gibi dolandırıcılıklar  duyuyorum.

Şimdi çaresizliği anlıyorum da. Yahu ben Cem, hemen 1500 ibanıma atıver inanana artık ne diyeyim. Duyurum olsun ben,  biz,  yakın çevremin böyle bi huyu,  tekel bayiinden 500 veriver limitli hayalleri olmadı. Lütfen böyle telefon,  mesaj,  dm vs itibar etmeyin... Enteresan ama varmış bu."

Cem Yılmaz'ın mesajında, insanları dolandırıcılara karşı uyarırken alttan alta halen böylesi yöntemlere nasıl kandıklarına kızan birinin serzenişleri de görülüyor. Gerçekten de hayatınıza sadece ekran üzerinden girmiş insanların tanımadıkları birilerinden bu tarz paralar isteyeceğini düşünmek gerçekten de ilginç…

Bu tarz haberler Türkiye'de dolandırıcılığın ne yazık ki daha uzun yıllar süreceğini gösteriyor. İnsanımızın iyi niyetini ya da korkularını kullanarak böylesi  işlere heves eden insanların en ağır şekilde cezalandırılması bu tarz işlerin önüne geçmek için tek çare…

Aksi taktirde ünlü kişilerin  sosyal medya hesaplarından benzer mesajları attıklarına daha bol bol tanıklık edeceğiz.

Google'a 'adını kullanarak dolandırdılar' yazdığınızda karşınıza çıkan haberlerin başlıklarına şöyle bir göz attığınızda benzer işlerin dünya genelinde de nasıl kolayca yapıldığını görebilirsiniz. Çünkü insan doğası her zaman kolay yoldan kazanmanın peşine düşmeye meyilli… Ya da yazımda değindiğim gibi korkuları deşildiğinde elinde avucunda ne varsa kolayca verebilecek bir yapıya sahip…

Ne yazık ki günün sonunda Cem Yılmaz'ın 'enteresan ama varmış bu' sözleriyle tepkisini dile getirdiğini görünce, koca koca insanların nasıl kolayca kandırıldığına hayret edip dünyada da benzer örnekleri okuyunca insanlığa olan ümidimizi kolayca kaybediyoruz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları