Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Ünlü yönlendirmeler

Doğru etkiyi yaratabilmek adına konuya hâkim olmak büyük önem taşıyor. Bilip bilmeden dalınan mecralarda söz söylemek her ne kadar bireysel kararlar bazında büyük bir tehlike taşımasa da etki alanı geniş kişilerin yapacakları yanlışlar yıpratıcı sonuçlara yol açabiliyor.

Şimdilerde ekonomi konusundaki paylaşımlarıyla öne çıkan çok sayıda isim var. Gün içerisinde onlarca paylaşımda bulunan bu isimler mesajlarının altına ‘yatırım tavsiyesi değildir’ yazarak açıklamalarına dair sorumluluk kabul etmemekle birlikte takipçileri gözünde çok farklı bir yerde bulunuyorlar.

Sırf ünlü olduğu için kendimize rol model aldığımız kişi bizi hiç de istemediğimiz biri haline çevirebilir.

Hayatta önemli adımlar atarken yanlış yapmamak adına çevremizdeki örneklere bakma gereği hissedebiliriz. Bazı hataların dönülemez olduğu gerçeğinden hareketle çevremizdeki doğru olduğuna inandığımız örnekleri taklit etmekte çoğu zaman bir yanlış yoktur.

Sanatçıların topluma örnek teşkil etmesi gerektiğine dair inanış son yıllarda pek kabul görmese de ünlü isimlerin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlara gelen yorumlara ve aldıkları beğenilere bakınca kalabalıklar için rol model oldukları ortada…

Durum böyle olunca da onların kitlelere doğru mesajlar vermesi büyük bir önem taşıyor.

Yüz binleri etkileme ve onların hayatına dokunma becerisi olan ünlü isimlerin attıkları adımlarda biraz daha dikkatli olması gerekiyor.

Sadece birkaç satır sözcük üzerinden kitleleri etkileme becerisine sahip isimler, adımlarını atarken iki kez düşünmeli.

Kendisini takip eden hayranlarıyla yoğun bir etkileşim içerisinde bulunan ünlü bir ismin gündeme dair attığı mesaj her ne kadar sadece onu bağlayan fikirlerden oluşmuş bir içerik olsa da ünlü ismin attığı adımları kendisine örnek alan biri için çok daha başka anlamlar taşıyabilir.

Sosyal medyanın mahkeme süreçlerine bile etki ettiği bir ortamda ünlülerin bilerek ya da bilmeyerek yaptıkları yönlendirmeler binler hatta milyonlar üzerinde büyük etkiler yaratıyor.

Şahan Gökbakar’ın orman yangınları sürecinde attığı tweetler belki binlerce dönümü yanıp kül olmaktan kurtarırken, bir başka ünlü ismin attığı hayvan düşmanı mesajlar sevenleri üzerinde çok farklı etkilere yol açıyor.

Yani takipçi sayısı arttıkça verilen mesajın etkisinin de büyüdüğünü fark etmeli ve paylaşımları buna göre okumalıyız

Son dönemin en etkili iletişim araçlarından birini dikkatli bir şekilde kullanmalı ve bunun yaratacağı sonuçları en azından bir kısmının sorumluluğunu üzerimizde taşımalıyız.

Etkilenmeye böylesine açık bir toplumda yaşarken ellerinin altında böylesine büyük bir gücü taşıyan ünlü isimlerin yüzbinleri yönlendirirken iki kere düşünmesi gerekiyor.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları