Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Ünlü yardımı

Türkiye bir haftayı aşkın süredir yangınlarla boğuşuyor. Ülkenin pek çok noktasında başlayan ve yapılan müdahalelere rağmen bir türlü sönmeyen yangınlar yüreklerimizi dağlarken bir yandan da bazı ünlü isimlerin halkın gözünde bambaşka bir noktaya gelmelerini sağladı.

Daha geniş kitlelerin organize olması açısından son derece önemli işlere imza atan ünlü isimler, üzerlerindeki ölü toprağından kurtulup taşın altına ellerini koydukları an felaketin içinde bir umut yeşermeye başladı.

Tabi ki bu süre zarfında sarf edilen onlarca emeği  elimin tersiyle bir kenara itmiyorum. Yangının söndürülmesi  adına cansiperane bir şekilde çalışan emekçilere ve gönüllülere sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Ancak şu da bir gerçek ki sosyal medya paylaşımlarını takip ettiğinizde yardımları ve paylaşımlarıyla adeta bir iyilik meleğine dönüşen şarkıcı Demet Akalın'ın kısa süre içerisinde başardıkları herkes tarafından alkışlandı. Pek çok sosyal medya kullanıcısı kendilerinin günlerdir ulaşmaya çalıştıkları isimlere Akalın'ın saatler içerisinde ulaştığını ve büyük çaplı yardımlar organize ettiğini yazdı.

Gerçekten de insanların yüreğine düşen ateşi bir nebze olsun dindirmek adına Demet Akalın büyük işler başardı.

AHBAP Derneği'yle şimdiye kadar sayısız insana ulaşan ve onların hayatlarına dokunan Haluk Levent,  hiç şüphesiz orman yangınları sürecinde de yardım ve organizasyon konusunda yine başı çekti. Etkili bir iletişim ağı olan derneğiyle kısa sürede faydalı işlere imza atan Levent,  bir de yangın söndürme helikopteri kiralayarak ne kadar büyük işler başardığını ve insanların güvenini hakettiğini bir kez daha gösterdi.

Sayısız ünlü isim de elinden geldiği ölçüde bölgeye yardımlar göndererek hem insanların moralini yükseltti hem de işlerin hızlanmasına katkıda bulundu. Böylesine zor zamanlarda yakınlarında sadece televizyondan gördükleri yüzlerin varlığını hissetmek en azından bölge insanı için moral oldu.

Sanatçının kalabalıklara böylesine moral vermesi ve onların önünde bir ışık kaynağı olarak parlamaları bizim gibi ülkeler için beklenen bir hareket… Yurt dışına kıyasla ülkemizde bazı işlerin daha hızlı çözülebilmesi adına ünlü isimlerin varlığı büyük fark yaratabiliyor.

Büyük fark yaratmaktan bahsedince Şahan Gökbakar'a özel bir yer ayırmak lazım… Kendi yarattığı Recep İvedik karakteriyle Türk sinemasında yeni bir kulvar açan ve kırılması güç gişe rekorlarına imza atan Şahan Gökbakar yangının ilk günlerinden beri yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla kimi zaman bir muhabir kimi zaman da bir itfaiye eri gibi canla başla çalışıyor.

Her fırsatta sadece insanların yaralarına merhem olmak adına böyle bir işe soyunduğunu anlatsa da 'evini korumak adına bunları yapıyor' şeklindeki ithamlara da maruz kalan Gökbakar, yangına karşı yürüttüğü mücadele ile milyonların gönlünde ayrı bir yere oturdu.

Sosyal medyada Recep İvedik filmleri yüzünden onu sevmediğini söyleyen pek çok kullanıcı yaşananlardan sonra Gökbakar'a saygı duymaya başladığını yazarken ünlü komedyen de hem maddi hem de manevi olarak verdiği savaşla bu övgüyü fazlasıyla hakediyor.

Videolarını izlediğinizde tüylerinizin diken diken olmasına neden olan Gökbakar, felaketlerin içinde boğuşan Türkiye'ye 'ünlü yardımı'nın ne kadar büyük bir fark yarattığının da en belirgin örneği.

İster sayfalarından paylaşım yaparak isterse de yangın bölgesinde bizzat itfaiye erlerine yardım ederek olsun televizyon üzerinden evlerimize konuk ettiğimiz ünlü isimler hayata dair pozitif bir bakış yakalamamıza yardımcı oluyorlar.

Maddi manevi her türlü yardımı yürekten yapan bu isimleri ayakta alkışlamak da bizlere düşüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları