Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen Süper Kupa skandalında kulüplerin aldığı parayı açıkladı

Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen Süper Kupa skandalında kulüplerin aldığı parayı açıkladı
Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak Atatürk skandalı sebebiyle iptal edilen Süper Kupa finalinde Galatasaray ve Fenerbahçe’nin aldığı para belli oldu.

Ünlü futbol yorumcularından Rıdvan Dilmen, katıldığı bir canlı yayında, iptal edilen Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finali hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Dilmen'e göre, Suudi Arabistan'da planlanan maç için iki kulüp, oldukça önemli miktarda para alacaktı.

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin, bu mücadele için toplamda 4 milyon dolarlık bir gelir elde etmeyi planladığını açıklayan Dilmen, her iki kulübün de bu paraların bir kısmını önceden almış olduğunu iddia etti. Ancak, maçın iptal edilmesine sebep olan skandal, Atatürk temalı tişörtlerin ve pankartların maçta kullanılmasına izin verilmemesiyle başladı.

Suudi yetkililerle yapılan anlaşmada Türk Bayrağı ve İstiklal Marşı'nın kullanımı konusunda anlaşmaya varıldığını belirten Dilmen, Atatürk temalı giysilerin talep edilmesinin önceden sözleşmeye eklenmemesi nedeniyle sorun yaşandığını aktardı. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Atatürk temalı giysiler taleplerinin Suudi yetkililer tarafından reddedilmesiyle, maçın iptaline yol açan sürecin daha da karmaşık bir hal aldığını belirtti.

Dilmen, Türkiye'nin 100. yılına denk gelen bu maçın Türkiye'de oynanması gerektiğini ve yaşananların derin bir hayal kırıklığı olduğunu belirterek, kulüplerin taleplerini önceden belirtmeleri gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar