Selahattin Demirtaş'ın babasının cenaze törenine neden katılmadığı belli oldu

Selahattin Demirtaş'ın babasının cenaze törenine neden katılmadığı belli oldu
Babası Tahir Demirtaş'ı kaybeden eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cenaze törenine katılmadı. Yasını cezaevindeki hücresinde yaşamak istediğini belirten Demirtaş, törene katılmama sebebini ise açıkladı.

Uzun bir süredir Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş hayatını kaybetti.

demirtasin-babasi-tahir-demirtas-hayatini-kaybetti.jpg

Tahir Demirtaş’ın cenazesi, defin işlemi için Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı’na götürüldü. Cenaze törenine, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti milletvekilleri Saliha Aydeniz, Sevilay Çelenk ve Serhat Eren ile partinin il ve ilçe yöneticileri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi yöneticileri, Barış Anneleri, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve çok sayıda kişi katılırken, Selahattin Demirtaş'ın katılmaması dikkat çekti.

gcr-tzzxsaavtim.jpeg

Mayıs ayındaki Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri öncesi kalp krizi geçiren Tahir Demirtaş’ın tedavisi devam ederken oğlu Selahattin Demirtaş, Adalet Bakanlığı tarafından özel bir jetle Diyarbakır’a getirilmişti. Babasını ziyaret eden Demirtaş, yine özel bir jetle Edirne Cezaevi’ne nakledilmişti.

DEMİRTAŞ TÖRENE KATILMADI

Babasının vefat haberini alan Selahattin Demirtaş, cenazesine katılmayacağını, yasını cezaevindeki hücresinde yaşamak istediğini belirtti. Bu konuda herhangi bir talepte bulunmayacağını avukatlarına bildiren Demirtaş’ın cenazeye katılmama gerekçesi ise diğer tutuklu siyasetçilere ve kendisine yönelik iktidarın yaklaşımlarını protesto etmek ve tepki vermek gösterildi.

DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Babasının vefat haberine dair el yazısıyla açıklama yapan Demirtaş'ın notu, DEM Parti’nin X hesabından paylaşıldı.

Notta, "Merak etme baba, yüreğimiz bu hücreden büyüktür. Hakkını helal et, nasırlı emekçi ellerinden bin defa öpüyorum. Mekanın cennet olsun. Taziyelerini ileten, acımızı paylaşan herkese teşekkür ve selamlarımı iletiyorum" ifadelerine yer verildi.

gcrikbpwaaailig.jpeg

DEM PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Vefat haberine ve Demirtaş’ın cenazeye katılmamasına dair açıklama yapan DEM Parti, "Demokratik siyaset yürütenlere bu acıları yaşatanlar, son anlarında sevdiklerinin yanında olmalarını engelleyen bu zulüm düzeni yarattığı bu öfkede boğulacaktır. Eş Genel Başkanlarımız, partimiz bütün birimleriyle cenazeye katılacaktır. Cenaze programı netleştiğinde kamuoyuna gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar