Şamil Tayyar Erdoğan'a tuzak kuranlar var demişti! AKP'deki 3 ismin kim olduğu deşifre oldu

Şamil Tayyar Erdoğan'a tuzak kuranlar var demişti! AKP'deki 3 ismin kim olduğu deşifre oldu
Gazeteci İsmail Saymaz bugünkü köşe yazısında, AKP kongresinden izlenimlerini aktararak, AKP’li Şamil Tayyar’ın “AKP içindeki hizip” açıklamasında kastettiği üç ismin kim olduğunu açıkladı.

AKP’nin geçtiğimiz hafta sonu yapılan 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde MKYK listesine alınmayan Binali Yıldırım, Mustafa Şentop ve Şamil Tayyar gibi isimler hakkında iddialar gelmeye devam diyor. AKP siyasetinde önemli bir yeri olan bu isimlerin parti yönetiminden uzaklaşması, parti içindeki hizip tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) üstü çizilen Şamil Tayyar’ın bahsettiği “parti içindeki hizip”le ilgili edindiği kulisleri yazdı. “İktidarın siyaset mutfağında düdüklü tencere acı acı ötüyor” diyen Saymaz, “Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop'u tasfiye eden hizip kimlerden oluşuyor” sorusunu gündeme getirdi.

Saymaz, Tayyar’ın, “AKP içindeki hizip” açıklamasında hedef aldığı üç ismi açıkladı.

Saymaz’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Eski Gaziantep Milletvekili ve eski MKYK üyesi Şamil Tayyar olmasa, AK Parti içindeki çatışma su yüzüne çıkmayacaktı. Tayyar'ın seçimde aday gösterilmemesi ve MKYK'dan tasfiye edilmesi, bu suçlamaların nedeni olabilir. Tayyar, AK Parti'yi ele geçiren bir hizbin varlığından söz edip ‘bu yoz aklın' Erdoğan sonrasına dair hesapları olduğunu savunuyor.

Acaba Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop'u tasfiye eden hizip kimlerden oluşuyor?

Duyduğum o ki…

Tayyar, şu üç kişiyi kastediyor:

Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ ve AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin. Bu üçlü AK Parti Gençlik Kolların'dan geliyor.

Kandemir, 2009 yılında İstanbul'da, Dağ da 2008'de İzmir'de gençlik kolları başkanlığı yaptı. Ankaralı Şahin ise aynı tarihlerde Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanıydı. Kandemir, Teşkilat Başkanlığı'na kadar çıkarak, partide ikinci isim oldu. Mahir Ünal'ın istifa etmesinden sonra Dağ, Tanıtım ve Medya Başkanlığı'na atandı.

Bir AK Partili kaynağım şu bilgileri veriyor:

“Bu ekip ilk olarak Mahir Ünal'ı yedi. Böylece Dağ'ı Tanıtım ve Medya'ya kaydırdılar. Burası paranın en çok harcandığı makamdır. Orayı ele geçirdiler.”

Kandemir'in 14 Mayıs'ta milletvekili listelerini belirlediği ve gençlik kollarından arkadaşlarını listelere koyduğu savunuluyor."

AKP’li kaynağının verdiği bilgiye göre, “Aslında bu kongrenin yapılma sebebi, Binali beydir. “Yıldırım, genel başkan vekiliydi. Otorite tesis ediyor. Sonuçta bir güç odağı. Bunlar Binali Bey'i yediler. Bu ekibin yeni hedefi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki. “Önlerindeki tek engel Özhaseki'dir. Çünkü Özhaseki, arkadaşı Yusuf Ziya Yılmaz'ı Yerel Yönetimler Başkanı yaptı. Muhtemelen yerel seçimi Özhaseki götürecek. Onu nasıl tasfiye edecekler, bilemiyorum. Hazırlıkları vardır. Kandemir'in arkasında Bilal Erdoğan var. Aslında Bilal Erdoğan'ın partideki ağırlığı arttı” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar