İsmail Kartal'ın Fenerbahçe ile harikalar yaratmasının sırrı çözüldü: 6 saniye kuralı

İsmail Kartal'ın Fenerbahçe ile harikalar yaratmasının sırrı çözüldü: 6 saniye kuralı
Sarı lacivertlilerle 16 maçta 16 galibiyet elde eden İsmail Kartal'ın, hücum ve savunmadaki başarısının sırrının 6 saniye kuralı olduğu ortaya çıktı.

Trendyol Süper Lig ekibi Fenerbahçe, 2-0'lık Kasımpaşa galibiyetiyle birlikte ligde 8'de 8, tüm kulvarlarda da 16'da 16 yaptı.

İsmail Kartal öncülüğünde bütünün kulvarlarda yoluna emin adımlarlar ilerleyen Fenerbahçe, az gol yiyor ve rakibine gol şansı tanımıyor.

Milliyet'ten Senad Ok'un haberine göre, Süper Lig ve UEFA Konferans Ligi'nde bugüne kadar çıktığı 16 karşılaşmayı da kazanarak unutulmaz bir seriye imza atan Fenerbahçe'de başarının birçok sırrı var. İsmail Kartal'ın '6 saniye' kuralı da başarının önemli etkenlerinden biri.

Kartal, oyun anlayışını, “Hücum ederken savunmayı, savunmadayken hücumu düşünmek” diye tanımladı.

Sarı lacivertli çalıştırıcının istediği top kapma süresi, bugüne kadar başarıyla uygulandı. Fenerbahçe, bugüne kadar kaybetmeyle kazanma arasındaki süreyi en fazla 5.8 saniye uzattı. Böylece, İsmail Kartal’ın takım içinde istediği “6 saniye kuralı” pozitif sapmayla uygulanmış oldu.

Savunmayı her zaman düşünen İsmail Kartal, ofansta kaybedilen topun hemen kendilerine geçmesini ise şu yönden önemli buluyor, "Bu sayede rakibi boğuyor ve öne çıkmasına izin vermiyor. Böylece Fenerbahçe arka arkaya ataklar yapıyor. "

Bununla birlikte Sarı lacivertliler hem defansta hem de ofansla güçlü bir görüntü sergilemiş oluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar