Konut satışlarında yeni dönem başlıyor: 1 Kasım'dan itibaren...

Konut satışlarında yeni dönem başlıyor: 1 Kasım'dan itibaren...
Hükümet, emlak sektöründeki aşırı fiyat artışlarını kontrol altına almak için yeni önlemler almaya devam ediyor. 1 Kasım'dan itibaren emlak satışları için e-Devlet üzerinden kimlik doğrulama şartı getirilecek.

Emlak satışlarında kimlik doğrulaması zorunlu hale geliyor. Bu sistemle beraber artık var olmayan veya sahte konut ilanları aracılığıyla piyasa fiyatlarının manipüle edilmesini engellemeyi amaçlıyor. İlanı veren kişilerin gerçek mal sahipleri olduğu doğrulanacak ve yakınları da e-Devlet üzerinden teyit edilebilecek.

SAHTE İLANLAR DÜŞÜRÜLECEK

e-Devlet üzerinden kurulacak kimlik doğrulamayla sahte ilanlar sistemden birer birer düşürülecek.

"HEM HAKLARINIZ KORUNMUŞ OLACAK..."

Gayrimenkul uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "e-Devlet sisteminin başlamasıyla birlikte sitemdeki şu anda özellikle gayrimenkul piyasalarındaki sahte ilanlara tamamıyla son gelecek. Düşünün ki T.C. numarasını gireceksiniz, tapu kayıtlarını gireceksiniz aslında her şey sistematiğe girecek. Rakamlar e-Devlet üzerinden kontrol mekanizması işleyecek. O sahte ilanların önü kesilmiş olacak. Dolayısıyla bu ceza yaptırımlarıyla birlikte gayrimenkul sektörünün tamamıyla yıl sonuna kadar canlanmasını birlikte gözlemleyeceğiz. e-devlet sistemine geçmesiyle birlikte hem haklarınız korunmuş olacak hem sizin adınıza başka bir kişinin ilan girmesine engel olmuş olacaksınız. " dedi.

CEZA YAĞDI

Emlak satışlarında kimlik doğrulaması zorunlu hale geliyor. Artık var olmayan veya sahte konut ilanları aracılığıyla piyasa fiyatlarının manipüle edilmesini engellemeyi amaçlıyor. İlanı veren kişilerin gerçek mal sahipleri olduğu doğrulanacak ve yakınları da e-Devlet üzerinden teyit edilebilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar