Ümit Özdağ Cumhur İttifakı’nın gizli mimarını açıkladı: Kimsenin tahmin etmediği ismi işaret etti

Ümit Özdağ Cumhur İttifakı’nın gizli mimarını açıkladı: Kimsenin tahmin etmediği ismi işaret etti
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu'nun sorularını yanıtladı. Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özdağ, Cumhur İttifakı’nın kurulma noktasında dikkat çeken bir iddiayı ortaya attı.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, 12punto.com.tr'nin sorularını yanıtladı ve yaklaşan yerel seçimlere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gazeteci-yazar Tuncay Mollaveisoğlu'nun sorularını yanıtlayan Özdağ, "Yerel seçimlerde 2019'da ittifak sistemi çalıştı ve birçok belediye alındı. Artık ittifak sistemi çalışmıyor. Siz büyükşehirlere baktığınızda ne görüyorsunuz?" sorusuna dikkat çeken bir iddia ile cevap verdi.

2019 yılında CHP ile ittifak yapmaya itiraz ettiğini açıklayan Özdağ, “Çünkü Cumhur İttifakı dağılmıştı. Bahçeli bir açıklama yapmıştı, Erdoğan da karşı bir açıklama yaptı ve sonuçta Cumhur İttifakı sona erdi. Meral Akşener'e dedim ki; ''Meral Hanım, bu partinin parti olabilmesi için, tek başına seçimlere girmesi lazım. 2023'e kadar uzatılmış propaganda yöntemiyle 2 konuyu vurgulayalım. Sığınmacılar ve ekonomi. 2023 seçimlerinde İYİ Parti iktidar partisi haline gelir. 'Bunu dedi gündeme getirin' dedi. Divan'da gündeme getirdim. Meğer kendisi CHP ile ittifak kararını çıkartmış bile. Gittiler, ben itiraz ettim. CHP'ye teklifte bulundular. CHP teklifi kabul etti. Bunun üzerine Cumhur İttifakı tekrar kuruldu. Cumhur İttifakı'nın mimarı Meral Akşener'dir" if

"5 SENE CHP BELEDİYELERİ İYİ PARTİ'YE ÇALIŞTI"

Mollaveisoğlu'nun, "İttifak kurulmasaydı Erdoğan ve Bahçeli yan yana gelmeyecekler miydi?" sorusunu da yanıtlayan Özdağ, şunları söyledi:

"Gelmeyeceklerdi, herkes ayrı girecekti. 'Ankara, İstanbul'u öyle aldık' hayır. Ankara ve İstanbul'u öyle almadık. Ankara ve İstanbul yine alınırdı. Peki ne olsun? Dedim ki; çok istiyorsanız şu yapılabilir... Ankara'da CHP bir aday çıkartmaz, ya da bir aday çıkartır çok düşük profilli çalışmaz. Biz de aynı şeyi İstanbul'da yaparız ama herkes ayrı ayrı. Peki 2019 yerel seçimleriyle ilgili Akşener'in Genel İdare Kurulu'nda (GİK) ifadesi neydi? 'Çırak çıktık'

Ama 5 sene birlikte hareket edildi. 5 sene CHP belediyeleri İYİ Parti'ye çalıştı. Hatta Ankara Belediyesi CHP'nin belediyesi değil İYİ Parti'nin belediyesi.

O zaman bu ittifaka gerek yoktu. Şimdi Cumhur İttifakı en sağlam döneminden geçerken Meral Akşener ittifakı dağıtıyor. Ben dağıtacağını da söyledim. Masa'dan kalkacağını da öncesinde söyledim."

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar