Okullarda yeni dönem sil baştan değişiyor

Okullarda yeni dönem sil baştan değişiyor
Milli Eğitim Bakanlığı, tüm ortaokul öğrencilerini yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Karneler sil baştan değişiyor artık onlar da eklenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul öğrencilerinin ders notlarının yanı sıra sosyal etkinliklere katılımlarını da karnelerinde değerlendirecek bir uygulamaya geçiyor.

Bakanlık, öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra sosyal etkinliklere katılımlarını da kapsayan geniş kapsamlı bir değerlendirme sistemini hayata geçiriyor.

1-sinif-2-sinif-3-sinif-4-sinif-1-donem-karne-gorusleri-czok.webp

2023-2024 eğitim öğretim dönemi sonunda dağıtılacak yeni tasarımlı karnelerde sadece ders notları değil sosyal etkinlikler de yer alacak. Bu yeni uygulama ile öğrencilerin karnelerinde "bilimsel", "kültürel", "sanatsal", "sportif" etkinlikler ve "toplum hizmeti" olmak üzere 5 ana başlık altında sosyal etkinlikler değerlendirilecek.

5w-soinp6egonfd-yi2-wg.webp

Öğrencilerin sosyal etkinliklerinin karnelerde değerlendirilmesi, "katılım", "ürün ortaya koyma", "performans gösterme" ve "derece alma" olmak üzere 4 ana düzeyde gerçekleştirilecek. Ayrıca etkinliklerin gerçekleştiği yerlere göre "okul içi", "okullar arası", "ilçe geneli", "il geneli", "bölgesel", "ulusal" ve "uluslararası" olarak sınıflandırılacak.

19-milyon-ogrenci-icin-bugun-karne-gunu-zrcr.webp

Bakanlık bu yeni uygulama ile öğrencilerin sadece akademik başarılarının değil sosyal başarılarının da görünür hale gelmesini ve karnelerde sadece ders notlarıyla değil sosyal faaliyetlerle de öne çıkabilmesini hedefliyor.

2024-karne-hediyesi-basvurulari-basladi-mi-basari-tesvik-programi-parasi-ne-kadar-uhvr.webp

Ayrıca öğrencilerin sosyal etkinlikleri e-Okul sistemi içerisinde kaydedilecek ve bu kayıtlar öğrencilerin üst eğitim kurumlarına yerleşirken rehberlik hizmetlerine de kaynaklık edecek. Bu sayede öğrencilerin ilgi ve yetenekleri daha erken tespit edilebilecek ve gerektiğinde özel bir ilgi alanında destek sağlanabilecek. Bakanlık uygulamanın sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için bir kılavuz da yayınladı.

aa-20240321-34051986-34051984-ogrencilere-sosyal-etkinlik-icerikli-yeni-karne-001.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar